E-boks-brugere skal have mere i boksen

Brugere af E-boks betragter de digitale rudekuverter som mere sikre end de gammeldags rudekuverter og mener, at den digitale tjeneste giver et bedre overblik. Malurten er bare, at der ikke er virksomheder og myndigheder nok, der benytter sig af muligheden.

Mere end en halv million danskere benytter E-boks' digitale rudekuverter, men 75 procent af dem efterspørger flere afsendere, viser en undersøgelse, som E-boks har fået udarbejdet.

E-boks har længe ment, at et af selskabets problemer er, at der er for få transaktioner. Det har kostet på bundlinien, fordi E-boks tjener penge på antallet af transaktioner. Og mens antallet af brugere er steget løbende, kniber det mere med at få afsenderne med.

? E-boks er ved at være moden i brugernes øjne, og nu handler det om at overbevise flere virksomheder og myndigheder om fordelene ved bruge elektroniske dokumenter, siger Henrik Andersen, administrerende direktør i E-boks.

Henrik Andersen mener, at det handler om at overbevise potentielle afsendere af dokumenter til E-boks om, at der er mange penge at spare, og at det ikke er teknisk vanskeligt

Kritisk masse

E-boks nærmer sig den kritiske masse med sine mere end 500.000 brugere, 180 pengeinstitutter og mere end 260 kommuner.

? En af de store kommuner, der mangler, er Københavns Kommune, som vi ligger i tætte forhandlinger med. Går alt vel, indgår vi en aftale i år, siger Henrik Andersen.

Han peger på, at mange virksomheder vælger at bruge pengene på at videreudvikle deres kerneprodukter, og at de måske er tilbøjelige til at negligere muligheden for at spare på eksempelvis porto.

For at tiltrække flere afsendere af dokumenter til E-boks, satser virksomheden bag E-boks på en mere synlig og mere detaljeret markedsføring.

? Vi satser mere på at gøre opmærksom på mulighederne via annoncer i dagblade og lignende og så skære lidt ned i forhold til håndboldsponsoratet (Ikast Bording Elite Håndbold, Red.), siger Henrik Andersen.

Frivillig tvang

En mulighed for at udbrede brugen af E-boks er en let grad af tvang som eksempelvis ATP's elektroniske investeringsportal Folkebørsen benytter.

Hvis en investor vil have en opgørelse over sine fondshandler, så kan det kun lade sig gøre via E-boks, hvilket sparer ATP en anseelig mængde administration. Og i øvrigt glæder E-boks.

Bankernes EDB Central (BEC) valgte i 2004 at opgive sin egen elektronisk dokumentløsning, og det betød at eksempelvis kunder i Forstædernes Bank, der ønskede at modtage diverse elektroniske dokumenter, heller ikke kunne undgå E-boks.

? Jeg tror, at det er en god ide nogle steder, men jeg er nu ikke sikker på, at det er løsningen alle steder, siger Henrik Andersen.

Han mener, at en anden mulighed kan være motivation ved eksempelvis at tilbyde telekunder, at de kan undgå gebyrer på regningen, hvis de modtager den digitalt.

Sonofon er et af to teleselskaber, der ikke tilbyder, at deres kunder kan få regningen sendt til deres e-boks. Telia er det andet.

? Det er ikke et bevidst strategisk valg ikke at tilbyde vores kunder den mulighed. Vi har i stedet brugt vores krudt på at få vores kunder til at benytte PBS. Kunderne slipper for en papir-regning fra os, og vi er sikret, at der bliver betalt til tiden, siger Telias kommunikationschef Robert Neimanas.

Robert Neimanas vil dog ikke afvise, at det på et tidspunkt bliver også bliver muligt for Telia-kunde at få regningen sendt digitalt til sin E-boks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere