Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Plantronics BackBeat FIT 6100: Træningsheadset i stort format

Tænker du på træningshovedtelefoner, er det som regel små in-ears med eller uden ledning, der først dukker frem i tankerne. Ikke desto mindre findes der også et lille udvalg af over-ear træningsheadsets, og det trådløse BackBeat FIT 6100 tilhører denne særlige kategori.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Headsettet er for det første skabt mere hårdført end andre headsets, og du kan vride hovedbøjlen uden, at det går i stykker – perfekt når det proppes ned i træningstasken. FIT 6100 er også sved- og vandafvisende (IPX5), så det er nemt at tørre af efter en hård gang træning. Derudover kan ørekopperne justeres, og en særlig strop i ørebøjlen gør, at den kan strammes ekstra til, så hovedtelefonerne ikke falder af under f.eks. din løbetur. Dette gjorde, at vi kunne træne uden at frygte, at headsettet røg ud.

Under løbeturen var det nemt at styre musikken via lette tryk på ørekopperne, og opkald var helt på linje med Plantronics andre headsets. Vi kunne måske have savnet aktiv noise cancelling, men lyden var klar og velafbalanceret og især, når headsettet sad godt til og lukkede lyde ud, var det rart at fordybe sig i lyden. Lyden kan desuden justeres via en Plantronics-app på din mobil.

Batterilevetiden er op til 24 timer, hvilket passede fint med vores oplevelse. Et ekstra plus er det medfølgende micro-USB til jackstik, så du også kan få en trådet forbindelse. Et oplagt headset til træning – og pendler-turen, hvis du foretrækker over-ear-headsets.