Verizon køber 13 procent af MCI

Teleselskabet Verizon skriver endnu et kapitel i budkrigen med konkurrenten Qwest om at erhverve MCI, det tidligere Worldcom. For næsen af Qwest har MCI indgået aftale med verdens fjerderigeste mand, telemagnaten og mexicaneren Carlos Slim Helu, om at købe hans 13,7 procent store aktiepost i MCI.

Verizon Communications sætter tyk streg under teleselskabets insisteren på at erhverve MCI, det tidligere Worldcom, for næsen af konkurrenten Qwest.

Verizon meldte lørdag ud, at selskabet er blevet enig med MCIs største aktionær, den mexicanske telemagnat Carlos Slim Helu, om at købe hans 13,7 procent aktiepost i MCI, skriver Reuters.

Prisen på de 13,7 procent er ifølge Verizon 6,4 milliarder kroner kontant, og dermed byder Verizon en højere pris per aktie, end selskabet har budt de øvrige aktionærer i MCI for deres aktier.

Investorer har da også med handelspriser på aktier i MCI, der er højere end Verizons tilbud, klart tilkendegivet, at de forventer et højere tilbud fra Verizon.

MCIs bestyrelse har godt nok accepteret tilbuddet på 44 milliarder fra Verizon, men prisen er endnu en gang kommet under pres i den nu to måneder lange budkrig med Qwest, hvor Qwest senest har budt 8,7 milliarder mere.

Qwest: Flertal foretrækker merpris
MCI har imidlertid afvist tilbuddet med henvisning til, at Qwest er en upopulær køber blandt MCIs kunder.

Endvidere har Qwests estimater om forventede besparelser på 86 milliarder kroner, blandt andet opnået ved at skære 15.000 job, samt manglende finansiel styrke til at klare følgerene af sagsanlæg fra aktionærer vakt bekymring hos MCI.

Qwest annoncerede fredag, at selskabet ifølge egne undersøgelser nu har opbakning fra mere end halvdelen af aktionærerne i MCI til den langt højere pris.

Flere større aktionærer har også officielt tilkendegivet, at tilbuddet fra Qwest er at foretrække frem for Verizons tilbud, selvom MCIs bestyrelse frygter for manglende finansiel styrke hos Qwest på længere sigt.

Den endelige afgørelse tilkommer aktionærerne, når dr i nær fremtid officielt skal tage stilling til, om de vil følge anbefalingen fra MCIs bestyrelse.

Mexicanske Carlos Slim Helu er Latinamerikas rigeste mand og verdens fjerde rigeste ifølge magasinet Forbes. Hans forretningsimperium beskæftiger sig blandt andet med entreprenørforretning, telekommunikation og cigaretter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere