Navision-hus: Knaphed på fagfolk

ERP-huset Capto i Ballerup oplever mangel på udviklere og applikationskonsulenter. ERP-markedet er i vækst, og de efterspurgte folk har som virksomhederne også snuset mulighederne og optimerer deres egen situation. Det giver stor trafik ind og ud af dørene.

Det danske konsulenthus Capto mærker de lunere forårsvinde på ERP-markedet.

Der er stigende efterspørgsel, men bagsiden af medaljen er ifølge administrerende direktør Sam Baroudy, at der er mangel på Navision-folk.

Direktøren oplever mangel på både udviklere og såkaldte applikationsfolk, der både har kendskab til forretning og Navision. En mellemmand, som taler med kunden, og serverer kundens behov for udvikleren.

- Det er sunde tegn, at der er større efterspørgsel på vores produkter, og det er betydeligt bedre end for et og to år siden. Men det er alligevel ikke bare behageligt. Men hvem siger også, at det skal være det?, siger Sam Baroudy.

Det er ikke kun selskaberne, der får appetit på at gøre forretninger, når der kommer gang i markedet. Medarbejderne får også smag for forårsfrugterne.

- Markedet er i vækst og medarbejdere går ind og ud. De prøver at optimere deres egen situation, lige som alle andre i denne verden, siger Sam Baroudy.

Niche-fokus med ventil

Capto er gået den vertikale vej, med specialløsninger til henholdsvis advokatbranchen transportbranchen og medlemsorganisationer.

Alle tre løsninger bygger på Navision fra Microsoft Business Solutions, og på alle tre områder er der vækst.

Capto A/S (koncern)Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning68,064,8
Resultat af primær drift (EBIT)0,7-0,6
Resultat før skat 0,3-1,1
Resultat0,3-0,5
Egenkapital1,91,7
Antal ansatte6055
Som et fjerde forretningsområde er, hvad de hos Capto kalder "general business", løsninger til enkeltkunder inden for vilkårlige brancher.

- Det er vores ventil, men de tre vertikale løsninger er vores hovedgebet, siger administrerende direktør Sam Baroudy.

Omsætningen i seneste regnskab viser en vækst på lidt under fem procent. Men tallet snyder. Capto har skåret ned på handel med hardware som en sideløbende forretning.

- Vi er gået væk fra at prøve at konkurrere på handelsvirksomhed. Vi koncentrerer os om konsulentvirksomheden, og den er meget stabil og har været i vækst fra 2003 til 2004, siger Sam Baroudy.

Han vurderer væksten på kerneforretningen, de tre nicheløsninger, til at være omkring ti procent.

Capto budgetterer med overskud for 2005, men nogen stor vækst regner direktøren ikke med. Der skal fokus på at stabilisere forretningen, og væksten kommer i den takt, som ordrerne løber ind.

På det brede forretningsområde, ventilen, har Capto mistet nogle folk på nævnte konto. De skal genbesættes, så der også bliver rettet op på det område.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere