Pingvin-frakke luner for Novell Danmark

Pingvinen, som er logo for open source platformen Linux, er blevet en rigtig god kammesjuk for Novell-koncernens danske salgsselskab. Pingvinen sparker døren ind hos nye kunder, og kunderne hiver i samme omgang ned fra hylderne af Novells øvrige produkter.

Novells verdensomspændende satsning på Linux kaster resultater af sig for koncernens danske salgsselskab.

Omsætningen er ifølge selskabets administrerende direktør, Ken Tomassen, steget med 26 procent i seneste opgjorte kvartal, oktober til december 2004.

Det er en fortsættelse af tendensen for seneste helårlige regnskab, som netop er blevet offentliggjort og dækker perioden november 2003 til oktober 2004.

Her stiger kommissioner, som Novell offentliggør i stedet for omsætning, med 38 procent, men det dækker reelt over en fremgang i omsætningen på 25 procent, oplyser direktøren.

- Lidt poppet sagt, så er det 'Det nye Novell', siger Ken Tomassen.

Begyndende boom

"Det nye Novell" dækker ifølge direktøren over Novells massive verdensomspændende satsning på open source-platformen Linux, der ikke mindst er kendt for pingvinen som logo.

Novell købte i 2003 verdens nummer to inden for distribution af Linux-platformen, tyske Suse. Den største er Red Hat.

Novell i Danmark har ikke bare øget omsætning på konkret at sælge Linux softwaren.

Den nye pingvin-overfrakke har åbnet døren til mange nye kunder, og Novell har flere varer på hylderne, hvor salget understøttes af, at pingvinen i første omgang har åbnet døren til de mange nye kunder.

Vækst i intranet
Især efterspørger kunderne også løsninger til brugeradministration og sikkerhed, der begge indgår i forrteningsområdet Identity Management, fortæller direktøren.

- Væksten i antallet af intranet og ekstranet, hvor der kan være mange tusinde brugere på selv simple sites, giver efterspørgsel på Identity Management-løsninger, siger Ken Tomassen.

Novell Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Kommission22,216,1
Overskud af drift2,33,0
Resultat før skat 3,13,7
Resultat2,12,6
Egenkapital53,150,9
Antal ansatte1912
Novell har haft løsningerne på hylderne i nogle år og har i forvejen haft en dominerende position på markedet sammen med IBM og Computer Associates. Men først nu er der ved rigtig at komme gang i forretningsområdet.

- Vi har et begyndende boom inden for identity management, og det bliver yderligere accelereret af vores Linux-forretning, siger Ken Tomassen.

Væksten fortsætter

En anden ting, der giver vækst, er ifølge Ken Tomassen, at Novell er lykkedes med at indgå en række alliancer med flere af de store ardware-leverandører.

IBM og Novell har længe gået hånd i hånd omkring Novells traditionelle netværks-produkter, men nu tæller listen over alliance-partnere også navne som Dell, Hewlett-Packard og Fujitsu-Siemens.

- De nye alliancer giver også en vis lokomotiv-effekt, siger Ken Tomassen.

Direktøren forventer en lignende vækst i 2005, og det vil fortsat være Linux og identity management, der er drivkraften.

Angreb på Microsoft

Forventninger har han også til Novells direkte angreb på Microsoft Windows og Office-pakken ude på pc'erne, Novell Linux Desktop eller bare NLD.

NLD indeholder Linux-styresystem, en supporteret open office-pakke, webbrowser med videre.

Første version blev frigivet i november måned og kører i øjeblikket som pilotprojekt flere steder. Direktøren forventer, at de første ordrer også kommer i ordrebogen i indeværende år.

Novell Danmark har i seneste regnskab fået syv flere medarbejdere. De syv medarbejdere sidder imidlertid alle i udviklingsselskabet Silverstream Software Danmark, der udvikler software til Novell-koncernen.

Selskabet er lagt ind under Novell Danmark, men har regnskabsmæssigt ingen indflydelse på tallene i regnskabet, da Novell Danmark afregner med moderselskabet i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere