Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Farvel til Google-brillerne - aflives med en opdatering

Google trækker stikket på de kontroversielle briller, der gav brugerne tilnavnet "glassholes".

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Briller med indbygget kamera og direkte adgang til internettet var vist aldrig rigtig en god, og med det stigende fokus på privatliv og skepsis over for tech-giganternes dataindsamling er det ikke så underligt, at Google nu sender dine smarte briller i graven.

Den seneste - og sidste - opdatering klipper båndet mellem brillerne og Googles tjenester. Fra d. 25. februar vil brugerne ikke længere kunne tilgå deres Google-konto via brillerne.

Brillerne vil stadig kunne forbindes til mobilen med Bluetooth, køre sideloadede apps samt tage billeder og video med kameraet. Men integrerede apps som Hangouts, YouTube, og Gmail vil ikke længere kunne bruges. App'en, der giver adgang til brillernes indstillinger vil heller ikke virke.

Hård medfart

Den dødbringende opdatering gælder Google Glass Explorer Edition, forbruger-udgaven af Googles briller, som blev sendt på markedet i 2013. Business-udgaven, Google Glass Enterprise Edition, vil forsat fungere til fulde.

Det er efterhånden mange af år siden at Google selv har gjort en aktiv indsats for at promoverer brillerne, der ved lanceringen kostede 1.500 dollars, et godt stykke over ti tusind kroner.

Fra starten fik de en hård medfart. Mange følte privatlivet invaderet, når brugere kunne gå rundt og filme alt omkring dem. Derfor blev brillerne bandlyst på restauranter og barer, mens brugerne fik det lidet flatterende tilnavn "glassholes".

Google Glass. Google Glass.



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere