Tirsdagens aviser om it

TDC svarer igen med dobbelt båndbredde. Merlin hårdt ramt af dårlig omtale. Digital licitation letter udbud. Massive indgreb på vej mod TDC. Nokia-mand sætter turbo på mobilprojekt.

TDC svarer igen med dobbelt båndbredde

TDC svarer nu igen på debatten om de høje danske priser på bredbånd og fordobler hastigheden på alle TDCs bredbåndsprodukter - til samme pris. Det slår dog endnu ikke Cybercitys priser, der alligevel overvejer modtræk. Tilbuddet fra TDC gælder alle produkter, fra privatkunder til erhvervskunder samt TDC Kabel-tvs Webspeed kunder. Bredere båndbredde kan sætte turbo på udviklingen for video-on-demand på internettet, herunder den nye Sputnik Film fra TV2 og Nordisk Film (Berlingske Tidende og Børsen)

Merlin hårdt ramt af dårlig omtale

Kritiske tv-programmer var ifølge Merlins administrerende direktør,Jens Sørensen, med til at skabe stort underskud i den FDB-ejede elektronikkæde i 2004. Merlin får et underskud på godt 62 millioner kroner før skat til trods for en omsætning, der er steget svagt til 1,05 milliarder kroner. (Berlingske Tidende)

Digital licitation letter udbud

Håndværksrådet presser på for at få princippet ved digital licitation til også at gælde for traditionelle udbud. Rådet peger på to gevinster ved licitation på internettet: Den enkelte tilbudsgiver skal ikke bruge samme tid på opmåling, fordi det fremgår af det digitale licitationsmateriale. Desuden undgår man situationer, hvor tilbudsgiver vinder udelukkende på baggrund af forkert opmåling. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Massive indgreb på vej mod TDC

IT- og Telestyrelsen er i disse måneder ved at færdiggøre analyser af 16 områder på telemarkedet. I det omfang, at TDC eller andre teleselskaber viser sig at have en dominerende position, tvinger EU-regler på teleområdet regeringen til at gribe ind. Ifølge teleekspert står TDC i kraft af selskabets dominerende stilling til at blive ramt hårdt på pengepungen. Telemyndighederne har ifølge avisen kig på fastnetopkald til mobilnet, der koster op mod 1,75 kroner i minuttet, og TDC risikerer en lussing på et trecifret millionbeløb, hvis IT- og Telestyrelsen kræver lavere priser. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Nokia-mand sætter turbo på mobilprojekt

Danske Karsten Vandrup, der i flere år har boet i Finland, hvor han har været chef for Nokias afdeling for Technology Platforms, er blevet sendt til Danmark af Nokia for at står i spidsen for forsknings-programmet "Beyond 3G" på Aalborg Universitet. Programmet skal give et bud på, hvad der kommer efter 3G-teknologien. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere