Spilgigant betaler for overarbejde

Verdens største spilforlag, Electronic Arts, er klar til at gribe til lommerne og betale for overarbejde til medarbejderne, efter en række ansatte har lagt sag an mod selskabet. Den stenrige spilgigant afviser til gengæld at uddele aktieoptioner.

Flere ansatte hos spilfirmaet Electronic Arts, der er verdens største, kan se frem til at blive betalt for overarbejde, skriver nyhedsbureauet AP.

Samtidigt må de dog sige farvel til de aktieoptioner og bonusser, som tidligere har udgjort en stor del af gevinsten ved at arbejde i spilbranchen.

Det sker som led i et større skifte i Electronic Arts, hvor nogle medarbejdere fremover bliver timelønnet, efter spilselskabet røg ud i et større stormvejr sidste år.

Tid uden kig på uret
- Arbejdsmiljøet i EA blev skabt for at give jer fleksibilitet som professionelle, med forventningen om, at tiden på jobbet kunne styres uden at kigge på uret, skriver selskabets personalechef i en e-mail til de ansatte i USA.

- Uheldigvis er arbejdslovgivningen ikke fulgt med denne sjæl af foretagsomhed, innovation og kreativitet. Derudover har nylige retssager mod EA, Sony og andre californiske teknologiselskaber fået os til at revaluere, hvordan vi klassificerer visse gruppe af medarbejdere, fortsætter han ifølge AP.

Det er et stort skifte i en branche, hvor programmører, grafikere og udviklere længe har arbejdet næsten i døgndrift for at skabe de nyeste og bedste spil.

I første omgang udelukkes softwareudviklere og de kreative kunstnere dog fra den nye aflønningsform, fordi deres jobs for tiden er i centrum for et massesøgsmål mod Electronic Arts.

5.800 medarbejdere
Electronic Arts ønsker ikke at oplyse, hvor mange ansatte der fremover bliver timelønnede. Selskabet har ifølge AP omkring 5.800 ansatte, og knap halvdelen af dem sidder i USA. Alle ansatte modtager i dag aktieoptioner.

Diskussionen om arbejdsvilkårene i spilbranchen tog fart, da en kæreste til en spiludvikler i Electronic Arts sidste år skrev et anonymt indlæg på nettet, som medførte en bølge af klager over arbejdsforholdene i branchens virksomheder.

En undersøgelse viste sidste år, at det ikke er unormalt for ansatte at arbejde 65 til 80 timer om ugen i den afsluttende del af et projekt, der kan vare flere måneder.

Klagerne over arbejdsforholdene modtages ikke godt hos Electronic Arts, der truer med at kigge uden for USA, når der skal ansættes.

En talsmand antyder, at kravene fra de ansatte og arbejdsreglerne i Californien kan få selskabet til at sende mere arbejde til udlandet, hvor det allerede har etableret sig med en afdeling i Kina.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere