Dansk mobil dobbelt så stort som fastnet

Der er nu mere end dobbelt så mange mobilabonnementer, som der er fastnetabonnementer i Danmark. Der er kommet 300.000 nye mobilkunder til i løbet af det seneste halve år. Nu er der knap 5,2 millioner mobilabonnementer i Danmark. Teleekspert er skeptisk overfor tallene. Mange abonnementer er jo døde, fastslår han.

Der er nu dobbelt så mange mobilabonnementer, som der er almindelige telefonabonnementer i Danmark.

Det viser "Telestatistik - 2. halvår 2004" som IT- og Telestyrelsen offentliggør i dag.

Med en stigning på 300.000 abonnementer det seneste halve år var der ved udgangen af 2004 5,2 millioner mobilabonnementer i forhold til 2,5 millioner almindelige telefonabonnementer herhjemme.

Malurt i bægeret

I en pressemeddelelse fra IT- og Telestyrelsen konstaterer videnskabsminister Helge Sander (V), at telestatistikken viser, at Danmark er en førende it-nation, og at 95 procent indbyggerne har et mobilabonnement.

Teleekspert John Strand, Strand Consult, mener imidlertid ikke, at tallene er helt så lige til at konkludere på, og han mener ikke, at det er korrekt at 95 procent af befolkningen nu har et mobilabonnement.

? Man kan ikke måle mobiletelefonis succes på penetrationen. Man er nødt til at kigge på forbruget, siger John Strand.

Han peger på, at der er mange såkaldt døde abonnementer, hvor en del danskere har mere end et abonnement.

Der er ifølge John Strand for eksempel mange unge mennesker, som har et abonnement, de bruger til at sende sms-beskeder fra og et abonnement de bruger, når de skal tale.

Kobberet lever

John Strand er imidlertid enig i tendensen. Danskerne bliver enmlig mere og mere mobile. Og det er discount-mobilselskaberne, der skal takkes for den udvikling.

Danskerne har nemlig ændret opfattelse fra tidligere at betragte mobiltelefonen som noget dyrt til nu at betragte den som noget, der er lige så billigt som fastnettet.

? Hvis man kigger på tallene, så tror jeg, at væksten af mobilabonnementer har været højere, men derfor er der stadig ikke tvivl om, at fastnettets tid er ved at være slut, siger John Strand.

Kobbernettet bliver dog ikke værdiløst. Det vil fortsat blive benyttet til internetadgang via bredbåndsforbindelser, men John Strand tror ikke på, at IP-telefonien bliver en succes for privatkunderne.

- Der er for mig ikke nogen tvivl om, at mobiltelefoni vil overhale både fastnettelefoni og IP-telefoni inden om, siger han.

Stadig 2G

Selvom 3G-mobiltelefoni står for en fjerdedel af nettotilgangen af mobilabonnementer, så betyder det ikke, at 2G-mobiltelefoni er en saga blot, viser tallene fra IT- og Telestyrelsen.

Det traditionelle 2G-net bliver fortsat mere avanceret og kan efterhånden bruges til dataoverførsel på tilfredsstillende vis. Således blev der overført 128 procent mere data i andet halvår af 2004 end det var tilfældet i første halvår.

Udbredelsen af almindeligt telefoni via kobbernettet er faldende, men det betyder ikke at kobberminen derfor bliver værdiløs.

Udbredelsen af bredbånd stiger fortsat, og andet halvår af 2004 bød på 100.000 nye bredbåndsforbindelser, der for langt den største dels vedkommende lå i den højere ende af hastighedsskalaen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere