Det har allerede været en stor sag i Australien, at sociale medier skal betale nyhedsorganisationer, og det samme er på tale i New Zealand.
Men Facebook sætter åbenbart grænsen ved USA.
Moderselskabet Meta truer i hvert fald med at fjerne amerikansk nyhedsindhold fra platformen, hvis USA’s kongres vedtaget et nyt lovforslag, som har til hensigt at give medierne bedre kollektive forhandlingsmuligheder med tech-giganterne.
Det skriver Reuters.
Det er den såkaldte Journalism Competition and Preservation Act, som amerikanske lovgivere overvejer at implementere for at hjælpe nyhedsindustrien.
Hvilket har fået Meta-talsmand Andy Stone til tasterne. Han ytrede i et tweet, at virksomheden ville blive tvunget til at overveje at fjerne nyheder, hvis loven blev vedtaget.
"I stedet for at underkaste sig regerings-tvungne forhandlinger, der uretfærdigt ignorerer enhver værdi, vi giver til nyhedsmedier gennem øget trafik og abonnementer," skriver hanog fortsætter, at det er til gavn for medierne og ikke omvendt, at de kan smide indhold op på platformen.
Brancheorganisationen News Media Alliance, der repræsenterer aviser er tilhængere af loven og meddeler ifølge Reuters:
"Lokalaviser ikke har råd til at udholde flere år med Big Techs brug og misbrug, og tiden til at gribe ind er ved at svindle Hvis Kongressen ikke handler hurtigt, risikerer vi at tillade sociale medier at blive USA's de facto lokale avis."