Godmorgen kammerater.
Mit navn er Qëndrim Fazliu, og jeg er atter en gang morgenredaktør.
Datoen siger 24. november.
Det er torsdag.
Det er dagen efter, at der var nyheder fra Computerworlds egen lille andedam, der er blevet lidt større. I går blev det nemlig offentliggjort, at Computerworld overtager it- og tech-mediet 'Alt om Data'.
Jeg er stået tidligt op for at levere dagens morgen-briefing til de morgenfriske og trofaste Computerworld-læsere.
Vi iler derfor straks videre til morgenens nyheder.
Amazon vil investere 7 milliarder årligt i biograffilm
Den amerikanske tech-gigant Amazon vil smide flere penge efter spillefilm, der skal køre i biografer verden over.
Det beretter det amerikanske medie Bloomberg.
Helt konkret skulle det dreje sig om 1 milliard dollar, som virksomheden skulle være villige til at investere. Det svarer til 7,15 milliarder kroner.
Investeringen skal ifølge Bloomberg kaste 12-15 biograffilm af sig, og allerede i 2023 skulle en lille håndfuld film være klar til premiere i biograferne.
Hvis Amazon formår at producere 12-15 spillefilm årligt, vil de kunne konkurrere med de største amerikanske filmstudier.
Amazon opkøbte tidligere på året det legendariske MGM Studios-filmstudie for 8,45 milliarder dollar, hvilket svarer til mere end 60 milliarder kroner.
Musk afventer med at genindføre blåt flueben
Tesla-milliardæren og Twitters nye ejer Elon Musk vil gerne afvente, før Twitter igen skal genindføre muligheden, der giver Twitters brugere mulighed for at købe det berømte flueben ud for deres navn, der verificerer brugerne på platformen.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Muligheden for at købe verificeringen vil først blive relevant, når han er overbevist om, at imitationer, der udgiver sig for at være andre personer på Twitter, ikke længere er et problem.
Disse imitationer flød over på den nye ejers platform, efter han gjorde det muligt for brugerne at købe sig til en verificering.
Der var blandt andet brugere, der udgav sig for at være en medicinalvirksomhed og lovede, at de fra nu af ville dele gratis insulin ud. Det eneste problem var, at det ikke var virksomheden, der stod bag disse tweets, men en bruger, der havde betalt for at blive verificeret og herefter udgivet sig for at være virksomheden.
Det resulterede i aktiekurser, der styrtdykkede for den omtalte medicinalvirksomhed.
Det var Musk selv, der - efter han havde overtaget Twitter - indførte muligheden for at kunne købe sig til en verificering.
Man skulle blot være villig til at betale 8 dollar om måneden, hvilket svarer til cirka 57 kroner.
Youtube tester ny quiz-funktion
Verdens største videoplatform Youtube er gået i gang med at teste en ny funktion, der giver Youtube-creators med mindst 500 abonnenter at tilføje quizzer til opslag, de deler med deres community.
Det skriver tech-mediet TechCrunch.
Den nye funktion er endnu kun en beta-udgave og kun tilgængelig for en lille skare af skabere på videoplatformen.
Quiz-funktionen er ifølge Youtube særlig attraktiv for uddannelseskanaler, der ønsker at give deres abonnenter mulighed for at teste deres viden af direkte på Youtube.
Den nye funktion blev offentliggjort i en video fra Youtube på Youtubes Creator Insider-kanal, hvor virksomheden rutinemæssigt deler produktopdateringer til skabere, besvarer deres spørgsmål samt lancerer eksperimenter og tests, Youtube har i støbeskeen.
Den nye funktion anses, som værende et modsvar på tiltag fra konkurrenterne fra TikTok og Instagram, der begge tilbyder lignende indhold.
Samtidig giver quiz-funktionen mulighed for at få brugerne til at engagere sig endnu mere i det indhold, skaberne på Youtube deler.
New York forbyder 'sort' crypto-mining
New York bliver den første stat i USA til at indføre et midlertidigt forbud mod nye tilladelser til crypto-mining, der er baseret på 'sort' energi.
Det sker som af miljømæssige hensyn, da crypto-mining kræver stort energiforbrug.
Det skriver The New York Times.
Det var New Yorks demokratiske guvernør Kathy Hochul, der underskrev den nye lovgivning, selvom crypto-industrien i de seneste måneder har lobbyet voldsomt mod dette forbud af frygt for, at andre amerikanske stater vil følge i sporene på New York.
Lige lidt hjalp det, og lovgiverne i New York har altså nu pålagt de virksomheder, der står for crypto-mining, og gerne vil have nye tilladelser til denne aktivitet, et toårigt moratorium, der kræver, at de udskifter deres ældste og mest forurenende anlæg i staten, de indtil nu har benyttet til crypto-mining.