Artikel top billede

Særlig dansk test tirsdag: Skal gøre hacking af computere og apps umulig

Tirsdag skal Danmarks Tekniske Universitet og Niels Bohr Institut gennemføre en helt særlig test, der skal vise, hvordan kvantekryptering kan finde reel anvendelse og gøre hacking af digital kommunikation umulig.

Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet og Niels Bohr-instituttet skal tirsdag gennemføre en helt særlig test.

De skal nemlig afprøve en helt ny form for kryptering, der gør digital kommunikation umulig at hacke.

Det skriver Niels Bohr Institut (NBI) i en pressemeddelelse.

Den nye kryptering, der kaldes kvantekryptering, kan på sigt betyde, at det bliver umuligt at hacke computere, apps og kreditkort.

Digital kommunikation beskyttes i dag af kryptering, men problemet er, at denne kryptering kan brydes af en kvantecomputer.

Peter Lodahl, der er professor i kvanteoptik på Niels Bohr Institutet, forklarer, at en kvantecomputer kan løse opgaver, klassiske computere ikke kan, og at de ikke skal ses som computere på steroider.

Kvantecomputere skal snarere ses, som computere, der er fundamentalt anderledes og regner på en fundamentalt anden måde.

Og hvor kvantecomputere kan hacke almindelig kryptering af digital information, så kommer den nye teknologi – kvantekrypteringen – på banen.

Kvantekrypterings-teknologien, som forsøget med videoforbindelsen tirsdag handler om, er en helt ny og anderledes metode at sikre digital kommunikation fuldkomment.

"Det er ikke noget, vi antager, at der ikke kan brydes. Det er noget vi kan bevise ikke kan brydes," siger Peter Lodahl.

Tirsdagens test er det første skridt i retning af at vise, at teknologien kan finde reel anvendelse og skal testes på en videoforbindelse mellem DTU i Lyngby og NBI i København. En videoforbindelse der vel at mærke ikke kan hackes.

"Det er den ultimative måde at sikre digital information på og derved sende beskeder, der ikke kan hackes," siger Peter Lodahl.

"I første omgang vil det nok mest være til specialiseret anvendelse, fordi det stadig er en dyr teknologi. Så det vil være i tilfælde, hvor der er brug for ultimativ sikkerhed," lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere