Godmorgen venner.
Jeg håber, at vækkeuret er stillet, skoletasken pakket og madpakken er smurt, fordi nu er skolernes sommerferie slut og i dag begynder den leverpostej-farvede hverdag for alvor igen.
Her på Computerworld har hverdagen også indfundet, og i dag er det Jacob Wittorff, som har fornøjelsen af at sammensætte dagens første nyhedsoverblik til dig.
Vi lægger ud med en dårlig nyhed, hvis du er en film-elskende HBO-abonnent.
HBO Max-kunder mister kæmpe fordel
Streamingtjenesten HBO Max er blevet en del af det nye selskab Warner Bros Discovery, og det får nu også konsekvenser for indholdet på tjenesten.
Tidligere har HBO Max kunne bryste sig af, at alle biograffilm fra Warner Bros blev tilgængelige 45 dage efter biografpremieren.
Men i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets seneste kvartalsregnskab blev det meddelt, at det i fremtiden kun vil være udvalgte film, der får den hurtigere premiere på HBO Max.
Selskabet meddelte samtidig, at streamingtjenesten Discovery+ i fremtiden vil smelte sammen HBO Max.
I USA forventes det, at sammenlægningen vil blive eksekveret i sommeren 2023, mens Europa og dermed Danmark vil følge trop i starten af 2024.
David Heinemeier Hansson: Danmark skal ikke være en dårlig kopi af Silicon Valley
Den danske tech-profil David Heinemeier Hansson advarer mod, at den danske it-branche helt ukritisk kopierer den måde, som investorer og iværksættere bygger virksomheder på i Silicon Valley.
Det skriver erhvervsmediet Finans.
”Man har taget en dårlig kopi af den drejebog, de bruger i Silicon Valley. Med den drejebog er målet at skabe det næste Facebook eller Amazon. Men de er undtagelserne, så det er helt vendt på hovedet at bruge den model. Der er brug for en anden melodi,” siger han til Finans.
Der skal ogdå være plads til virksomheder, der ikke har muligheden eller lysten til at udvikle sig til den næste store it-gigant, og den David Heinemeier Hansson påpeger, at virksomheder også kan være en succes med 100 ansatte og en omsætning på i denne sammenhæng ”blot” 100 millioner kroner.
Under coronapandemien forlod David Heinemeier Hansson Californien og flyttede hjem til Danmark. Han har tidligere fortalt om sin oplevelse om at komme hjem til den danske it-branche i et interview med Computerworld.
Det kan du læse her.
Nu vil Lidl udleje elbiler
I fremtiden kan du leje en elbil fra den tyske supermarkedskæde Lidl.
Det skriver erhvevsmeidet Finans, der dog understreger, at det i første omgang kun er kunder i Tyskland og Østrig, der får glæde af tilbudet.
Lidl Danmark oplyser dog til mediet, at der ikke er planer om elbilsudlejning på det danske marked.
Elbilen fra Lidl kommer til at koste 222 euro eller cirka 1600 kroner om måneden, og der er tale om en minibil af mærket Elaris Finn, der kun har plads til to personer og en rækkevidde på 200 km per opladning.
Omstridt Tesla-robot kan blive præsenteret til september
Elon Musk har siden 2019 teaset for en ny menneskelignende robot, der er blevet døbt Optimus.
Nu ser det dog langt om længe ud til, at selskabet er klar til at præsentere en prototype for omverden.
I forbindelse med Teslas årlige investormøde i sidste uge oplyste Elon Musk, at selskabet forventer, at det har en prototype klar til at blive præsenteret ved Tesla-eventen AI Day, der findes sted den 30. september.
Elon Musk har tidligere sagt, at folk ikke har forstået potentialet i den kommende robot, der ifølge ham kan blive mere værd end hele selskabets bilforretning.
Melinda Gates sælger aktier for 7,3 milliarder
Efter sin skilsmisse fra Microsoft-stifteren Bill Gates i fjor har Melinda Gates nu solgt aktier for cirka 7,3 milliarder kroner.
Det skriver magasinet Forbes.
Ifølge Forbes modtog Melinda Gates i alt aktier til en værdi på 45 milliarder kroner i forskellige virksomheder som led i skilsmissen.
Efterfølgende har hun blandt andet solgt aktier i Car Nation, Canadian Railrway og Coca-Cola.
Den 8. august 1995 blev browser-pioneren Netscape blev børsnoteret.
På den første børsdag steg prisen på aktierne fra 28 dollar til 75 dollar, men ved lukketid havde kurs stabiliseret sig på 58 dollar.
Netscape var i mange år et af de hotteste nye it-selskaber i USA, men selskabet endte med tabe den store browserkrig til Microsoft.
I dag er den ene af selskabets stiftere Marc Andreesen en del af det toneangivende venturekapitalselskab Andreessen Horowitz.