Jeg tillader mig at gentage mig selv: B&O leverer ikke den bedste lyd til prisen, men har et design, der gør, at man har lyst til at købe selskabets produkter alligevel
Og med HX gælder den påstand i endnu højere grad. For allerede da jeg åbnede etuiet, blev jeg blæst omkuld af det flotte design.
Det lyse læder i testversionen, ørekopper og hovedbøjle kombineret med det polerede aluminium er bare sindssygt lækkert udført.
Designet er tydeligtvis i familie med de mange Beoplay-modeller, men det er som om, at graden af fokus på detaljer har fået et nøk opad i denne model.
Således er det bare fedt at håndtere dem og mærke, hvordan leddene kører, når du folder dem ud. Altså den feeling, som et kvalitetsprodukt giver og bliver ved med at give.
Tilbage til rødderne med ny teknologi
Designet er altså nydeligt, og de små detaljer er som sagt en tand bedre end i de øvrige Beoplay-hovedtelefoner, mens dette sæt fremstår mere klassisk og mere enkelt.
HX er Struer-ingeniørernes ønske om at komme tilbage til rødderne med endnu bedre lydkvalitet.
Således har man prøvet at forbedre pasformen og lydkvaliteten med en forholdsvis stor 40 mm-højttaler indbygget. Større enheder giver ofte bedre lyd. Teoretisk set i hvert fald.
For jo større en membran er jo mindre skal den bevæge sig for at opnå et givent lydtryk.
Og jo mindre den skal bevæge sig, jo mindre forvrænger den. Det sænker også kravene til forstærkeren. Sådan er teorien i hvert fald, og den gælder både højttalere og hovedtelefoner.
De digitale kredsløb i HX skulle være forbedret, så der nu leveres op til 35 timers batteritid.
Skal du nappe et opkald, er der nu fire mikrofoner til at håndtere din stemme og frasortere lyd fra omgivelserne mod to på andre modeller.
Komfortable lækkerier
Hovedtelefonerne er utrolig lækre at have på. De opleves lette (285 gram) og er ekstremt bløde rundt om ørerne og på min næsten skallede isse.
Der er da også brugt blødt lammeskin i ørepuderne, og det mærkes. Gentager mig selv: De er ekstremt lækre at have på.
De kan foldes sammen, og der medfølger et fint bære-etui. Det er fint til beskyttelse, men fylder faktisk en hel del.
Jeg fandt det lettere bare at have dem om halsen, når jeg skulle have dem med. Og det er vist også trenden med B&O-hovedtelefoner. I hvert fald synes det at være trenden blandt mange danske professionelle fodboldspillere...
Lydmæssig topform
HX kan naturligvis bruges sammen med B&O’s fremragende app, og uanset om du bruger dem med Android eller iOS, fungerer det rigtigt godt. Det er let at tilpasse lydprofilerne til den musik, du lytter til.
Lydmæssigt er disse HX bedre end de Beoplay-hovedtelefoner, som jeg ellers har prøvet. Det vil sige alle modeller. Og prismæssigt er de også tæt på disse med en prislap på 3.799 kroner.
De har en mere naturlig klang, og især detaljerne er mere klare. Udklingningen fra et klaver og overtonerne herfra står mere rent og klinger længere.
Lydbilledet er mere helstøbt og gennemsigtigt end andre Beoplay-modeller og generelt mere korrekt. Det matcher måske ikke techno eller rock-musik optimalt. Men alt andet lige er lyden mere korrekt.
Antistøj-funktionen er godkendt, men den er hørt bedre hos nogle konkurrenter. Men den holder støjen godt ude. Det sker dog på bekostning af musikens klarhed, som det ofte er tilfældet, når ANC slås til.
Klar anbefaling
HX er ubetinget det sæt hovedtelefoner fra B&O, som jeg helst vil eje. Det betyder ikke, at de er de bedste på markedet til prisen, men at de er tættere på konkurrenterne end nogensinde før.
Lydmæssigt er der modeller på markedet til omkring samme pris, som jeg synes er lidt bedre. Men de har ikke den pasform og lækre komfort samt design, som HX har til overflod.
Derfor får de en klar anbefaling herfra. Lydmæssigt er de næsten på højde med de bedste, design- og komfortmæssigt er de bedre.
Alt målt og vejet betyder det, at jeg faktisk mener, at HX er prisen værd. Og hvor ofte kan du sige det om et Bang & Olufsen-produkt?
Det giver samlet en meget høj karakter, som i den grad er fortjent.