Godmorgen og velkommen til ugens tredje sidste - eller tredje første - morgen-briefing. Dette nyedsoverblik er indtastet af Ditte Vinterberg Weng.
God morgen og god fornøjelse.
PayPal-stifter forlader Facebooks bestyrelse
Medstifter PayPal Peter Thiel stopper som bestyrelsesmedlem hos Facebook. Thiel har en række store it-investeringer bag sig og var en af de første til at investere i Facebook.
Det skriver CNBC.
Afgangen kommer efter Facebook de senere uger har været ramt af brugerflugt og dårlige resultater på bundlinjen. Det seneste regnskab fik Facebook-aktien til at falde med 20 procent. Dermed har selskabet haft det største værditab på en enkelt dag nogensinde.
Peter Thiel er mest kendt som en af medstifterne af PayPal. De senere år har han dog gjort sig bemærket som en stor tilhænger af Donald Trump.
PayPal-stifteren har siddet i Facebooks bestyrelsen siden 2005, og investerede 500.000 dollar i thefacebook.com i 2004.
Cybersikkerhedsrådet udpeger ny formand
Per Olsen, Business Security Officer i Telenor, er blevet valgt til privat formand for Cybersikkerhedsrådet 2022-2023.
Det danske cybersikkerhedsråd har tre formænd. To offentlige og en privat formand.
Sammen med de to offentlige formænd, Tanja Franck, der er direktør i Digitaliseringsstyrelsen og Mark Fiedel, der er fungerende chef i Center for Cybersikkerhed, samt de øvrige rådsmedlemmer skal han drive arbejdet i rådet fremad i de kommende to år.
Om det den nye post som formand siger Per Olsen:
”I sidste periode har Cybersikkerhedsrådet leveret vigtige bidrag til blandt andet udviklingen af smittestop-appen og den nye strategi for cyber- og informationssikkerhed. Jeg ser frem til at fortsætte det gode arbejde med de øvrige rådsmedlemmer, så vi med en fælles indsats på tværs af den offentlige- og private sektor kan styrke indsatsen mod cyberkriminalitet og digitale trusler.”
På det første møde drøftede medlemmerne implementeringen af regeringens nye nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed 2022-2024.
Cybersikkerhedsrådet rådgiver regeringen om, hvordan cyber- og informationssikkerheden styrkes i Danmark. Samtidig bidrager rådet til videndeling og udvikling af relevante kompetencer på området.
Det skriver Center for Cybersikkerhed på sin hjemmeside.
To-faktor-godkendelse halverede antallet af kompromiteringer for Google-brugere
Et fald på 50 procent i antallet af kompromitterede konti er resultatet af en to-faktor-godkendelseskampagne, som Google testede af på 150 millioner Google-brugere og to millioner YouTube-brugere, der var aktive med at lave indhold til platformen.
Kampagnen blev annonceret i oktober 2021 hvor søgemaskine-giganten slog to-faktor-godkendelse som standard til for Google-brugerne, der i forvejen ikke brugte tjenesten.
Men selv om den store effekt her er tydelig, er det få, der endnu bruger to-faktor-godkendelse.
Twitter, som udrullede to-faktor-godkendelse i 2013, afslørede i 2020, at kun 2,3 procent af de aktive konti havde aktiveret det. Og hos Facebook var samme tal omkring fire procent i 2021.
To-faktor-godkendelse vil sige, at en handling - det kan være en betaling eksempelvis - kræver en ekstra vertificering inden den går igennem. Det er eksempelvis det, der sker, når du bruger MitId eller NemId, hvor du først indtaster brugernavn og derfra en kode, som genereres fra enten en app, via et nøglekort, eller en fysisk kode-maskine.
Yahoo får ny landechef
Yahoo har netop ansat Kenneth Landbo som landechef for Norden og Holland.
Landbo skal være ansvarlig for at drive væksten på Yahoos nordiske og hollandske markeder, som en del af den nye Global Revenue & Client Solutions-organisation, som er ledet af Elizabeth Herbst-Brady.
Kenneth Landbo har været hos Yahoo i over fem år.
Indtil nu har han stået i spidsen for kommercielle aktiviteter på alle markeder, som Yahoo er tilstede på, indtil han blev forfremmet til landechef.
Det skriver selskabet i en pressemeddelelse meddelser Kom24.
Hackere finder oftest vej ind i systemer gennem identitetsstyringsløsninger
Virksomheders identitetsstyringsløsninger - de systemer, der kaldes Active Directory (AD) - er blevet en af de foretrukne angrebskanaler for it-kriminelle, da omkring 90 procent af virksomheder bruger systemet til at administrere brugeradgange og -tilladelser.
Og det tal passer overraskende meget på tallet for, hvor mange it-angreb, hvori AD-systemet enten har været hackernes første vej ind eller har været misbrugt til at give hackerne højere privilegier - også 90 procent, siger it-sikkerhedsrådgivere i virksomheden Mandiant Consulting.
Af kendte eksempler fra de seneste år kan nævnet SolarWinds samt Colonial Pipeline, der lagde den amerikanske olieinfrastruktur ned på det meste af landets vestkyst.
De største udfordringer med AD-systemerne er blandt andet medfødte sikkerhedshuller i Microsoft AD, social engineering-angreb, hvor phishing-metoder bruges til at skaffe sig adgang til AD-systemet og hackere, der bevæger sig mellem virksomhedens on-premises AD og Azure AD.
Det skriver it-sikkerhedsvirksomheden Semperis, der sammen med Enterprise Management Associates (EMA) har lavet undersøgelsen.
Chrome får nyt logo for første gang i otte år
Chrome har ændret på sit logo for sørste gang i otte år. Og det kan lige så godt siges med det samme:
Det kan være svært at se forskel på det nye og det gamle. Men ikke desto mindre er der forskel. Prøv at lukke øjnene og forestil dg følgende for dit indre blik:
I det gamle, kan de vakse måske huske, at der er antydninger af skygge i Chrome-logoets grønne, røde og gule farve. De er væk nu.
Derudover er den blå cirkel i midten af logoet vokset noget i størrelse, og alle farverne er gjort lysere og stærkere.
Til sidst har man tilføjet en lille graduering i den grønne og røde farve.
Det nye ikon er allerede på plads i den nye Canary-version af Chrome.
Kan du ikke få et klart billede frem for dit indre øje, så kan du se de to logoer på det norske medie Digi.no her.
Og således slutter dagens morgen-briefing. God dag!