Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Hver anden topleder hopper det ugentlige møde med it-afdelingen over / Nordkorea har stjålet en formue i kryptovaluta for at finansiere landets missilprogrammer

Hver anden topleder hopper det ugentlige møde med it-afdelingen over. Nordkorea har stjålet en formue i kryptovaluta for at finansiere landets misilprogrammer. Regeringen vil forsætte masse-telelogning af danskerne, men teleselskaber kan ikke straffes for at nægte. esla fjerner i al stilhed en kontrolenhed fra sine elbiler til Europa, Kina og Australien.

God morgen og velkommen til tirsdagens nyhedsoverblik over den danske - og globale - it-branche. Dagens samling er skrabet sammen af Ditte Vinterberg Weng.

Skål i morgenkaffe og god fornøjelse med denne dags tidligste skriv.

Hver anden topleder hopper det ugentlige møde med it-afdelingen over

Kun hver anden topleder sætter tid af til at tale cybersikkerhed med it-teamet mindst én gang i ugen. Og det udfordrer forretningen, mener Christian K. Beck, der er landechef for sikkerhedsvirksomheden Trend Micro.

På baggrund af en undersøgelse, som Trend Micro har foretaget, viser det sig at 58 procent af de adspurgte topledere holder møde med deres it-afdeling på ugentlig basis.

Det efterlader altså 42 procent af ledere i en periode, der overstiger en uge.

“Danske topledere løber en stor forretningsmæssig risiko, når der går uger eller måneder mellem møderne med IT-afdelingen. Tidligere kunne der gå måneder og endda år, før hackerne fandt og udnyttede sikkerhedshuller i virksomhedernes netværk. Men i dag er det altså kun et spørgsmål om timer, før hackere angriber nyopdagede sikkerhedshuller,” lyder det fra Christian K. Beck.

I undersøgelsen er lederne også blevet spurgt om, hvilke tre områder de investerer flest penge i for at nedbringe den forretningsmæssige risiko.

Her siger 40 procent af lederne, at deres virksomhed investerer mest i forebyggelse af cyberangreb. 37 procent siger, de investerer mest i “digital transformation”, mens 34 procent svarer, de investerer mest i tyveribeskyttelse af devices.

Det skriver Trend Micro i en pressemeddelelse til Computerworld.

Nordkorea har stjålet en formue i kryptovaluta for at finansiere landets misilprogrammer

Fra 2020 og midt i 2021 stjal cyberkriminelle statshackere mere end 325 millioner digitale aktiver, der balndt andet er blevet brugt til at finansiere Nordkoreas hovedstad Pyongyangs nukleare og ballistiske missilprogram.

Det slår en ny FN-rapport fast, skriver BBC.com.

Cyberangrebene, der har skaffet indtægterne ind, var rettet mod mindst tre cryptocurrency-børser i Nordamerika, Europa og Asien.

Nordkorea har af FN's Sikkerhedsråd fået forbud mod at udføre atomprøvesprængninger og affyre ballistiske missiler. Men den nye rapport konstaterer også, at disse sanktioner ikke har forhindret Nordkorea i at udvikle sit missil- og atomprogram.

Regeringen vil forsætte masse-telelogning af danskerne, men teleselskaber kan ikke straffes for at nægte

Det er ulovligt når regeringen logger alle danskeres teletrafik, som er praksis i dag. Det slog EU-retten allerede i oktober 2020 fast.

Men det har ikke stoppet den danske regering i at fortsætte denne logningspraksis, og derved forsat pålægge de danske teleselskaber at logge og udlevere disse data til danske myndigheder.

Men som noget nyt slår justitsminister Nick Hækkerup nu fast i et svar til Retsudvalget, at de danske teleselskaber ikke kan straffes for at nægte at logge og videregive denne data, selv om regeringen kræver denne praksis forsat.

"Det er således vurderingen, at den forpligtelse til registrering og opbevaring af oplysninger om teletrafik, der følger af logningsbekendtgørelsen, fortsat er i kraft, men at teleselskaberne, indtil vi har de nye regler på plads, ikke vil kunne straffes, hvis de ikke følger reglerne om registrering og opbevaring i logningsbekendtgørelsen," lyder det i svaret.

Det skriver Version2.

Tesla fjerner i al stilhed en kontrolenhed fra sine elbiler til Europa, Kina og Australien

Nu hugger Tesla en hæl og klipper en tå på sine Model 3 og Model Y modeller i kampen for at komme i mål med sine salgsresultater for fjerde kvartal og for samtisg at komme oven på chip-manngel-situationen.

Presset har fået elbilsproducenten til at fjerne en af de to elektroniske kontrolenheder, som normalt er en del af styrestængerne.

Tesla selv har ikke fortalt åbent om denne fraskæring af udstyr, som mediet CNBC skriver allerede har påvirket titusindvis af køretøjer, der sendes til kunder i Kina, Australien, Storbritannien, Tyskland og andre dele af Europa.

Om Tesla også har foretaget lignende ændringer i den del af produktionen, der sendes til USA er uklart.

Udtrækningen af denne komponent har den konsekvens, at Tesla ikke kan omdanne alle sine eksisterende biler til førerløse køretøjer med en simpel softwareopdatering - hvilket er stikimod det budskab Tesla-sstifter Elon Musk fremlagde i et interview om Teslas indtjening.