En talsmand fra Facebook melder nu ud, at den sociale medie-gigant er villig til at underlægge sig et gennemgribende tilsyn, for at sikre at Facebooks algoritmer ikke skader brugere.
Algoritmerne "bør tages til ansvar, om nødvendigt ved regulering, så folk kan se, at hvad vores systemer siger, de bør gøre rent faktisk også er det der sker," udtalte Facebooks vicepræsident Nick Clegg på CNN i søndags.
Clegg tilføjede i øvrigt, at Facebook er åben for at ændre en bestemmelse i en amerikansk lov fra 1996, der i dag isolerer virksomheder fra ansvaret for, hvad brugerne lægger op på virksomhedens platform.
Udtalelserne kommer efter at flere beskyldninger og lækkede dokumenter har fået Facebook i offentlighedens søgelys.
Det hele startede med en at whistlebloweren Frances Haugen, der er tidligere produktionschef for Facebook, beskyldte SoMe-platformen for bevidst at præsentere brugere for skadelig indhold, for at lave højest mulig profit.
En påstand hun i første omgange anonymt bakkede op af en række dokumenter, som havde taget med sig idét hun forlod koncernen.
Senere stod Haugen frem med navn, og fortalte om sine bekymringer og hvad hun havde oplevet i hendes tid hos Facebook til et panel i Senatets handelsudvalg.
Ved at dele disse har Haugen nu banet vejen for, at lovgivere nu overvejer at stramme lovgivningen for at regulere den sociale medie-gigant.
Senator Amy Klobuchar udtalte også i søndags til CCB om sagen:
"Ved hvert hjørne, du runder, er der tech-lobbyister med penge, som de kaster rundt i byen, der får lovgivere til at lytte til dem i stedet for at lytte til fakta."