Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.
De næste fem dage er det Rasmus Ginman, der arrangerer og distribuerer de tidligere it-nyheder.
Velkommen til og god læselyst.
Tesla holder fast i AI trods autopilot-uheld
Tesla fastholder det stærke fokus på kunstig intelligens.
Det slår stifteren Elon Musk fast efter, at elbilsselskabets autopilot-funktion er blevet genstand for en juridisk undersøgelse sidste uge, skriver The Wall Street Journal.
Tesla har netop afholdt sin årlige AI-Day, hvor selskabet præsenterer projekter og funktioner baseret på kunstig intelligens. Seneste store præsentation lød på en menneskelignende robot, der via AI kan udføre diverse opgaver.
"Tesla er meget mere end et elbilsselskab. Anvendelsen af sådanne robotter kan fundamentalt ændre økonomien og potentielt lindre mangel på arbejdskraft. På lang sigt vil sådan en robot gøre det nødvendigt at give universal basisindkomst eller vederlag uden forpligtelser," fortalte Elon Musk ifølge The Wall Street Journal.
Men for nuværende er Highway Traffic Safety ved at granske Teslas autopilotsystem.
Undersøgelsen dækker over seks biluheld siden januar 2018, hvor Teslas biler var involverede. Det kan potentielt resultere i tilbagekaldelse af produkter.
Antallet af berørte i T-Mobile-angrebet stiger
Siden telekæmpen T-Mobile blev ramt af et omfattende hackerangreb sidste uge, er antallet af berørte kunder vokset og vokset.
Nu oplyser det amerikanske teleselskab, at det samlet set er 53 millioner kunder, hvor hackerne har fået adgang til deres personlige informationer, skriver Reuters.
Det er en opjustering på 5,3 millioner fra i torsdags, hvor antallet af ramte kunder lød på godt 50 millioner.
T-Mobile, der er USA's tredjestørste mobiloperatør, blev sidste uge ramt af et angreb, hvor hackere har været i stand til stjæle informationer som adresser, fødselsdatoer og telefonnumre på kunder.
Selskabet mener ikke, at de blotlagte data indeholder fortrolige oplysninger såsom kreditkortnumre.
Københavnsk it-startup henter 15 millioner dollar
Den danske it-startup Uizard har hentet 15 millioner dollar, svarende til 95 millioner kroner, i en ny investeringsrunde.
Investeringsrunden, der er en såkaldt serie-a, blev anført af amerikanske Insight Partners, oplyser Uizard i en pressemeddelelse.
Uizard står bag en løsning, der med kunstig intelligens hurtigt kan videreføre skitser til egentlige prototyper på apps og andre løsninger.
Det sker ved at tegne skitser på papir, som så bliver fotograferet og oploadet til Uizard, hvor den intelligente løsning omformer fotografiet til en egentlig model af en app.
Blandt investorer findes Mariano Suarez-Battan, venturefondene LDV Capital, AV8 ventures og danske Byfounders. Det var ligeledes Byfounders, der sikrede selskabet en investering på 2,8 millioner dollar tilbage i 2019.
Datatilsynet klar med regler for brug af "bodycams"
Datatilsynet er klar med et overblik over overvejelser og regler, der gælder for brug af et kropskamera - eller et såkaldt 'bodycam'.
Som dataansvarlig er der nemlig en række ting, der er værd at være opmærksomme på, når man bruger denne type kamera, der er fastgjort på egen krop, oplyser Datatilsynet.
"Hvis man optager billeder og lyd ved brug af kropsbårne kameraer (bodycams), er man i udgangspunktet underlagt de almindelige databeskyttelsesretlige regler og principper," skriver tilsynet.
Behandling af personoplysninger ved brug af bodycams kan derfor kun ske, hvis de grundlæggende behandlingsprincipper om blandt andet lovlighed, rimelighed og gennemsigtighed, formålsbegrænsning samt opbevaringsbegrænsning er opfyldt, understreger datatilsynet.
Du kan finde teksten om bodycams her.
Fibernettet åbnes op for 11.000 borgere i det midtjyske
Midtjyllands Elektricitetsforsynings Selskab (MES) åbner nu sit fibernet.
Derved får flere udbydere mulighed for at sælge tv og internet til de omkring 11.000 adresser i og omkring Brande og Give i Midtjylland.
Åbningen af fibernettet sker på OpenNets brancheplatform, der benyttes af både finernetejere og tv- samt internetudbydere, oplyser MES i en meddelelse.
Indtil videre har de 11.000 adresser kun kunne købe bredbånd gennem Altibox via MES' fibernet. Men det er slut nu, hvor flere indholdsleverandører kan melde sig på banen.
"Vi er en lille spiller på markedet, og derfor er vi glade for at kunne åbne vores net gennem en veletableret platform, hvor udbyderne møder en kendt grænseflade i et afprøvet miljø. Det betyder, at åbningen af vores net kan ske gnidningsfrit, og at vi kan komme hurtigt i gang, så endnu flere kan få glæde af fibernettets fordele," siger Majbritt Skriver Mortensgaard, direktør i MES.