Arbejdet med at udvikle et digitalt vaccinepas er sat i gang. Det meddeler fungerende finansminister Morten Bødskov (S) på et pressemøde onsdag morgen.
Passet skal kunne hentes ned på alle danskeres smartphones og skal give muligehed for at åbne samfundet hurtigere op, lyder det fra Bødskov.
"Det vil være det ekstra pas, som man vil kunne have på sin mobiltelefon, som dokumenterer, at du er blevet vaccineret. Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har. Vi kan blive blandt de første i verden, der har det og kan vise det til resten af verden," siger Morten Bødskov om vaccinepasset ifølge Politiken.
Planen er blandt andet, at kultur- og erhvervslivet hurtigere kan åbne op og give adgang til større arrangementer for de danskere, der allerede er blevet vaccineret.
Læs også: Tusindvis af coronasmittede kan ikke registere sig i Smitte-app: Ministerium arbejder på en løsning
Færdigt om fire måneder
På pressemødet blev Morten Bødskov flankeret af administrerende direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, og administrerende direktør for DI Lars Sandahl Sørensen.
Her kunne ministeren også fortælle, at man forventer at det digitale vaccinepas er færdigudviklet i løbet af de kommende fire måneder.
Den fungerende finansminister lagde vægt på, at vaccinepasset kan fungere som en 'ekstra tryghed' og giver smatidig mulighed for, at man kan rejse ind i andre lande, når flere for udviklet et lignende digitalt pas.
"Mange virksomheder i Danmark er afhængige af at kunne rejse for at udføre deres opgaver og holde forretningen kørende på et globalt marked. Coronakrisen har desværre givet svære betingelser for rejseaktiviteter ud af landet, men med udviklingen af et nyt coronapas til vaccinerede erhvervsrejsende, sørger vi for at teknologien er på plads til ændrede vilkår," lyder det i en pressemeddelese fra fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen.
I meddelelsen understreger regeringen desuden, at den ikke har taget stilling til, om coronapasset skal kunne bruges til andet end rejser til udlandet.
"På nuværende tidspunkt udestår der dog centrale afklaringer i forhold til vaccinernes effekt, for eksempel om man fortsat kan sprede smitten, selv om man er vaccineret. Derfor vil regeringen først senere tage endelig stilling til, om det digitale coronapas skal bruges til andet end rejseformål som led i en genåbning af Danmark," skriver regeringen i meddelelsen.
Det vil man altså først tage stilling til, når der er flere resultater klar, om hvordan vaccinen præcis virker.
Læs også:
Mere end hver anden dansker siger nej til Smittestop-appen: Frygter for data-sikkerheden