Artikel top billede

Netcompany klar til at byde på dansk corona-pas: Sådan ser selskabets app ud

Nu melder Netcompany sig klar til at byde på udviklingen af et digitalt corona-pas, og samtidig offentliggør selskabet sit bud på, hvordan passet kan komme til at se ud.

Netcompany, der også har udviklet den danske Smittestop-app, er klar med et bud på, hvordan et fremtidigt corona-pas skal se ud.

Det fremgår af en video, som Netcompany har lagt på YouTube.

I løsningen fra Netcompany vil borgere med et corona-pas kunne dokumentere negative test, deres vaccinationsstatus samt fremvise resultater fra en antistof-test, der blandt andet kan være opnået gennem naturlig immunitet.

Oplysninger bliver hentet fra de danske sundhedsmyndigheder og bliver herefter omdannet til en QR-kode, der eksempelvis kan skannes ved indgangen til lufthavne eller natklubber.

Læs mere her: Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Vil byde på coronapas

Den danske regering offentlig gjorde for nylig, at den planlægger at udviklet et digitalt coronapas, og Netcompany bekræfter nu over for DR, at selskabet vil byde på opgaven.

Regeringen har oplyst, at det nye pas skal kunne bruges som en ekstra tryghed i forbindelse med genåbningen og i forbindelse med udlandsrejser.

”Når vi begynder at åbne mere op, og man må holde forsamlinger for 20-30 mennesker, så er det måske meget cool, at man siger til folk "prøv at hør, vi scanner jer lige ved indgangen, så alle føler sig sikre,"siger André Rogaczewski, der er administrerende direktør i Netcompany, til DR.

Netcompany-chefen oplyser samtidig, at han mener, at en løsning, der udover vaccinestatus også medtager antistof-status og testresultater er langt mere holdbar.

IBM er også klar med løsning

Netcompany er langt fra den eneste it-virksomhed, der har udvist interesse for opgaven.

Den amerikanske it-gigant IBM har tidligere oplyst til Computerworld, at den også har en blockchain-baseret løsning, som mere eller mindre er klar til brug allerede nu.

"Den information der er om vacciner bliver samlet op i sundhedsdatastyrelsen. Der ville vi kunne hente oplysningerne, og når du så har brug for at generere et sundhedspas, så vælger du som borger, at du gerne vil hente oplysningerne i vores sundhedspasløsning," siger Carsten Juul Størner, der er associate partner hos IBM, til Computerworld.

Læs også: IBM er allerede klar med digitalt vaccinepas: "Fire måneder lyder af meget lang tid. Vi vil gerne i gang noget hurtigere"