Artikel top billede

Under genåbningen kan det være nødvendigt, at du dokumenterer din vaccinationsstatus med en mobil-app, hvis du vil have adgang til arrangementer.

Coronapas kommer til at spille central rolle i dansk genåbning

Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) bliver et kommende coronapas en skræddersyet digital løsning, der kommer til at spille en central rolle i genåbningen.

Et digitalt dansk coronapas kommer til at spille en central rolle i den danske genåbning.

Det oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) i et skriftligt svar til Politiken.

”Så snart smittesituationen tillader det, skal vi have gang i en gradvis genåbning af samfundet. Så vi alle sammen igen kan komme ud at spise, i teatret, til koncert eller til fodbold. Det trænger vi til. Samtidig skal vi skabe de bedst mulige betingelser for, at vi hurtigt kan få gang i hjulene og få virksomhederne tilbage på fuldt blus igen. Her vil coronapasset blive et vigtigt redskab,” skriver Nicolai Wammen til Politiken.

Læs også: Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Skræddersyet løsning

Finansministeren betegner coronapasset som en skræddersyet digital løsning, der skal udvikles i samarbejde med erhvervslivet og kulturlivet.

Han oplyser dog også til Politiken, at det stadig er for tidligt at oplyse mere præcist, hvordan det skal bruges.

Regeringen har tidligere oplyst, at passet skal være færdigudviklet i løbet af de næste fire måneder og skal give mulighed for, at både kulturlivet og erhvervslivet kan åbne for at større arrangementer.

I Israel har man netop lanceret et vaccinepas, der giver vaccinerede borgere adgang til eksempelvis koncerter, fitnesscentre og hoteller, hvis de med en mobilapp kan dokumentere, at de har modtaget vaccinen.

I Israel er det cirka 50 procent af borgerne, der har påbegyndt deres corona-vaccination. Til sammenligning er det i Danmark blot 5,5 procent.

Ønsker du allerede i dag at dokumentere din covid19-vaccionation, så kan det gøres via appen MinLæge.

Læs også: Israel indfører digitalt vaccine-pas: Ny mobil-app kan give adgang til koncerter og restauranter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere