Sexforbrydere skal spores med GPS

Den amerikanske stat Massachusetts vil holde sexvaneforbrydere i skak med GPS-udstyr. Hvis udstyret fjernes, eller den dømte nærmer sig forbudte zoner, vil politiet blive alarmeret. Det er en stramning af den amerikanske lovgivning, der kræver, at dømte sexforbrydere skal lade sig registrere.

Mere end 200 dømte sexforbrydere i den amerikanske delstat Massachusetts vil i begyndelsen af næste år skulle gå med elektroniske ankelbånd, der er koblet til et globalt positioneringssystem, også kendt som GPS.

Det er Massachusetts' guvernør, republikaneren Mitt Romney, der ifølge avisen The Boston Globe har vedtaget en ny lov.

Loven gør det muligt at spore sexdømte, hvis de under deres prøveløsladelse nærmer sig forbudte zoner, som skoler, legepladser eller deres tidligere ofres hjem.

Bryder den prøveløsladte således betingelserne for at være på fri fod, vil systemet bruge mobilteknologi til at notere hvor og hvornår, overtrædelsen foregår.

SMS-besked

Der bliver simpelthen sendt en SMS eller e-mail med det nøjagtige tidspunkt og sted til den betjent, der sidder med prøveløsladelsen.

Systemet fortæller ikke alene, hvis den dømte nærmer sig en forbudt zone, men kan også bruges til at spore vedkommendes opholdssted til enhver tid.

Den dømte skal bære to dele. Et ankelbånd og en GPS-sender på hoften. Hvis afstanden mellem de to enheder bliver for stor, vil politiet blive alarmeret om, at en af enhederne er blevet fjernet eller beskadiget.

Prøveløsladte er prøveklude

Pilotprojektet kommer til at koste over seks millioner kroner, og de i alt 219 sexforbrydere, der er klassificerede som 'niveau tre'-kriminelle, vil bære ankelbåndet.

Betegnelsen dækker over de sexforbrydere, der er betragtes som mest farlige og hvor det regnes for sandsynligt, at de vil forbryde sig seksuelt igen.

Pengene rækker til fire måneders forsøg, og bagefter skal der tages stilling til, om forsøget skal udvides til at omfatte andre typer kriminalitet.

Guvernør Romney har allerede nu tilkendegivet, at han vil søge om flere penge til projektet.

Udbredt brug

Staten Massachusetts er ikke den første amerikanske stat, der bruger GPS til at spore tidligere kriminelle. Det er relativt udbredt praksis i over 30 stater i USA.

I Massachusetts regner man med, at sexdømte, der holder sig i skindet, vil hilse GPS-sporingen velkommen.

Det betyder nemlig, at man som prøveløsladt ikke risikerer at komme med på stationen, hver gang, der sker noget i nabolaget. For politiet ved allerede, hvor man har været.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere