Godmorgen venner.
Vi håber, at I kan holde modet oppe, selvom der venter en påske forude helt uden de sædvanlige store påskefrokoster.
Her kommer onsdagens morgen-briefing, der bliver den sidste inden højtiden.
Dagens nyhedsfix er skruet sammen af Jacob Wittorff, og vi lægger ud med historien om, at verdens takeaway-platforme i øjeblikket rammes hårdt af coronakrisen.
Fremadstormende takeaway-platforme rammes af corona-krise
Corona-krisen giver folk bedre tid til selv at lave mad, og samtidig må restauranter i mange lande holde lukket.
Det rammer ifølge nyhedsbureauet Reuters takeaway-platforme som Uber Eats og Just Eat.
I Frankrig, Spanien og Storbritannien har Just-Eat og Uber Eats oplevet et fald i det daglige brugertal på alt fra 2 procent til helt op til 23 procent i løbet af marts.
Reuters noterer sig, at det står i stærk kontrast til den stigende efterspørgsel, som online-supermarkeder over hele verden oplever i øjeblikket.
Dansk Just-Eat-direktør: Markedet boomer på ingen måde
Det er ikke kun i udlandet, at takeaway-platformene har det svært.
Det danske erhvervsmedie Finans skriver i dag, at selvom mange danske restauranter satser på at levere takeaway under coronakrisen, så oplever Just-Eat i Danmark ikke et boomende marked.
Det oplyser selskabets danske direktør Carsten Boldt i en mail til mediet.
”Der er flere nye restauranter, der melder sig på Just Eat, men der er også restauranter, der er lukket, fordi spisende gæster udgjorde en så stor del af deres forretning, at det ikke kan betale sig at holde åbent kun for take away,” skriver han til Finans.
Thorborg og Tradeshift-stifter i Twitter-slagsmål: "Det ville klæde dig at holde din kæft"
Tirsdag eftermiddag sendte den danske iværksætter Martin Thorborg et tweet afsted, der satte sindene i kog hos mange mennesker.
”For fremtiden, når jeg hører offentligt ansatte klage over at få dårligere løn, end dem i det private erhvervsliv, vil jeg minder dem om hvem der bliver fyret, når samfundet brænder,” lød det fra Dinero-stifteren.
Martin Thorborg forklarer i et opfølgende tweet, at han er frustreret over at se en masse selvstændige erhvervsdrivende miste både deres job og livsværk i disse dage.
Men tweetet faldt blandt andet Tradeshift-stifteren Christian Lanng, der tidligere har været kontorchef i den daværende IT- og Telestyrelsen, for brystet. I et svar skriver han:
”Hey Martin, som en der både har bygget virksomheder (vist større end noget du nogensinde har lavet) og været offentligt ansat kan jeg sige, at det ville klæde dig at holde din kæft lige nu, 2/3 af offentlige ansatte er i skudlinien pt. Du er ikke...”
Opfordring fra styrelse: Brug NemID-app under coronakrise.
Det kan være svært at få udstedt et nyt fysisk NemID-nøglekort under coronakrisen, hvor blandt andet mange af kommunernes borgerservice-centre holder lukket.
Derfor opfordrer Digitaliseringsstyrelsen til, at danskerne i stedet gør brug af NemID’s nøgleapp til
”Med nøgleappen løber man aldrig tør for koder. Derfor vil vi også gerne anbefale de danskerne, der har mulighed for det, at gå over til at bruge NemID nøgleappen," siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, ifølge styrelsens hjemmeside.
NemID’s nøgleapp kan hentes gratis i Apples App Store og Google Play.
Lars Seier klar med ny digital platform
Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen kunne tidligere på ugen offentliggøre på Facebook, at han er klar med en helt ny videoplatform til vidensdeling.
Platformen hedder Speakerbee, og her kan folk dele deres viden om alt fra ledelse til meditation.
“I første omgang er der ikke noget kommercielt sigte med det. Det er en gave til folk, der keder sig, for det kender jeg godt selv efterhånden,” siger han til Børsen
Om dagen i dag: Apple ansætter John Sculley
Det er i dag 37 år siden, at Steve Jobs rekrutterede Pepsi-topchefen John Sculley til at blive ny topchef i Apple.
Ansættelsen af John Sculley bliver i dag husket, som en af værste ansættelser i erhvervshistorien. John Sculley og Steve Jobs blev få år senere kastet ud i en voldsom magtkamp, der endte med at Steve Jobs måtte forlade sit livsværk. Først i 1996 returnerede Steve Jobs til Apple, hvor han reddede selskabet fra kollaps.
Men alt det vidste den unge Steve Jobs ikke, da han i 1983 rekrutterede John Sculley med ordene: ”Vil du sælge sukkervand resten af dit liv, eller vil du komme med mig og være med til at ændre verden?”