Hjallerup-kræmmere går glip af hjallerup.dk

Det er ikke lykkedes for erhvervslivet i den nordjyske kræmmerby Hjallerup at få retten til bynavnet som domæne. Det har Klagenævnet for Domænenavne afgjort, efter at en række erhvervssammenslutninger og foreninger fra byen havde lagt sagt an. Vinderen af domænet er Leo Vinther, en it-konsulent fra Frederikshavn.

Klagenævnet for Domænenavne har bestemt, at den kræmmerbyen Hjallerup får ikke retten til domænenavnet hjallerup.dk. Ejeren af domænet kan dermed frit beholde det, fordi han var først ude.

Leo Vinther registrerede hjallerup.dk i 1997 for med egne ord at "kunne give en hurtig og aktuel information om Hjallerup og Omegn til gavn for [?] byens borgere".

Det er Hjallerup Samvirke, en paraplyorganisation for 43 foreninger, Hjallerup Marked og to andre borger- og handelsforeninger, der har indgivet klagen.

Klagenævnet for Domænenavne har afvist klagen, fordi det er ikke blevet bevist, at klagerne har større fortrinsret til navnet end Leo Vinther.

Klagerne har blandt andet lagt sag an, fordi de mener, at kvaliteten af hjallerup.dk vil virke som en stopklods, hvis folk tror, de kan finde aktuel information om Hjallerup og Hjallerup Marked.

Ikke brugt siden 1998

Baggrunden for konflikten er, at Leo Vinther i 1998 tog kontakt til Hjallerup Samvirke. Parterne indledte et samarbejde om at skabe en informationsportal for medlemmerne, hvor interesserede kunne finde oplysninger om alt, hvad der rører sig i Hjallerup.

Men da projektet ikke gav ret meget respons fra de forskellige foreninger, gav Hjallerup Samvirke bolden op til Leo Vinther. Han kunne gå videre med konceptet alene, hvis han selv ville kontakte de 13 foreninger, der havde reageret positivt på idéen.

Leo Vinther oprettede derefter et site, hvor foreninger og erhvervsdrivende i Hjallerup kan blive optaget og annoncere.

Klageren gør gældende, at hjallerup.dk ikke er blevet brugt til dette formål siden 1998, og sitets udseende, de få undersider, samt det minimale omfang grafik og billeder kunne måske også tyde på det.

Det bestrides dog i høj grad af Leo Vinther, selvom ikke overvældende mange har benyttet sig af tilbuddet om at blive registreret på sitet. Otte foreninger er at finde på sitet, heraf fem med links.

Først, men ikke størst

Som modtræk har paraplyorganisationen lanceret hjallerup.info, der i princippet kan det samme. Der er til gengæld væsentligt flere undersider og der er farvebilleder.

Men de klagende foreninger ville helst have det mere ligetil .dk-domæne. De mener også, at det er vigtigt, at den, der har sitet, rent faktisk har tilknytning til Hjallerup. Leo Vinther har adskillige andre bynavne i sin portefølje, hvoraf flere står ubenyttede hen.

Her mener Klagenævnet, at Hjallerup Samvirke og de andre foreninger ikke har noget at komme efter. Nævnet mener ikke, at god markedsføringsskik er overtrådt.

Leo Vinther anfører også, at der ikke blev ikke klaget, dengang domænet blev registreret. Han har oplyst til Klagenævnet, at han ofte bliver spurgt, om han ikke vil sælge hjallerup.dk. Det har han ikke tænkt sig.

Relevante links

http://www.domaeneklager.dk/uploads/481-hjallerup-dk.pdf" target=_new>Afgørelsen fra Klagenævnet for Domænenavne (PDF-fil)

Hjallerup.dk

Hjallerup.info




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere