Tiscali i Sverige solgt til Jubii-ejer

Den italienske internetudbyder Tiscali har solgt sit svenske datterselskab til Spray Network, der ligesom danske Jubii er ejet af Lycos Europe. Millionsalget kommer kort efter, at det norske datterselskab blev solgt til Telenor. Tiscalis danske direktør holder fast på, at Tiscali i Danmark ikke er til salg.

Internetudbyderen Tiscali har for knap 98 millioner kroner solgt sit svenske datterselskab til Spray Network, der er ejet af Lycos Europe, som også ejer Jubii.

Salget kommer blot en uge efter, at Tiscali solgte sit norske datterselskab til Telenor for 45 millioner kroner.

Tiscali har også solgt sine afdelinger i Sydafrika og Østrig, og selskabet har dermed fuldført nogle af sine planer om at skaffe kontanter i kassen til at betale et stort lån, som forfalder næste år.

Danmark ikke til salg

Trods salget af Tiscali i både Norge og Sverige holder den danske direktør ligesom tidligere fast på, at Tiscali i Danmark ikke er til salg.

- Der blev lagt en plan før sommeren, som hed, at man ville forsøge at finde en køber til Tiscali i Norge, Sverige, Sydafrika og Schweiz. Den plan bliver nu fulgt, og Tiscali Danmark er ikke sat salg, siger administrerende direktør Serge Lupas.

Tiscali i Sverige havde ved udgangen af juli omkring 22.000 bredbåndskunder og 110.000 aktive modem-brugere. Selskabet skal nu vente op mod fem uger på, at de svenske konkurrencemyndigheder godkender handelen.

Ifølge Serge Lupas får salget af Tiscali i Norge og Sverige ikke umiddelbart betydning for selskabet i Danmark.

- Vi har samarbejdet på tværs af koncernen med mange af selskaberne, men i princippet ændrer det ikke så meget for os, siger han.

Alene i Norden

Omvendt håber han på længere sigt, at Tiscalis ambitioner om overskud i Danmark i 2006 får bedre betingelser, når selskabet er alene i Norden.

- Det har en positiv indflydelse på den fokus, Tiscali-koncernen har på Danmark. Vi prøver at få bygget Tiscali i Danmark op til et nøgle-land i koncernen, og vi har en god kundebase og en netværks-infrastruktur, som koncernen prøver at få op at køre i andre lande, siger Serge Lupas.

Han henviser dermed til Tiscalis ADSL-satsning, hvor selskabet ligesom Cybercity har sat sit eget udstyr op på TDC's centraler modsat eksempelvis Tele2, der sælger TDC's tjenester videre.

Ifølge Serge Lupas har Tiscali i Danmark haft et positivt driftsresultat igennem hele 2004 og han lover, at selskabet vil være klar med nye produkter i løbet af efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere