Opdateret: Artiklen er opdateret 23. august 2019, klokken 11.08 med kommentar fra Huawei.
Den kinesiske it-gigant Huawei skjuler selskabets aktiviteter i Syrien, Sudan og Iran under kodenavne og hemmelige datterselskaber.
De beskyldninger fremgår nu af en række dokumenter, som den amerikanske regering har sendt den canadiske regering.
I de amerikanske dokumenter beskrives det, hvordan Huawei, ifølge amerikanerne, oprererer under navnet DirectPoint i Sudan og Canicula i Syrien.
Det skriver Bloomberg, der har fået fat i dokumenterne, som i denne uge er blevet frigivet af en canadisk domstol.
Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret
Ifølge dokumenterne bruger Huawei koden 'A5' som dække for at referere til Syrien og 'A4' som dække for at referere til Iran.
Dokumenterne er sendt fra USA til Canada i forbindelse med, at USA ønsker at få Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, der er også er datter af Huawei-stifter Ren Zhengfei, udleveret.
Hun blev anholdt i canadiske Vancouver i begyndelsen af december 2018 på baggrund af en amerikansk arrestordre.
Sagen om den mulige udlevering af Meng Wanzhou til USA er sat til at begynde 20. januar og kan risikere først at være færdigafsluttet i oktober 2020.
Meng Wanzhou blev løsladt mod en kaution på på 10 millioner canadiske dollar, svarende til lidt over 50 millioner kroner.
Hun bliver overvåget af de canadiske myndigheder 24 timer i døgnet.
Læs også: Huawei-stifter raser over anholdelse af datter: ”USA vil på ingen måde være i stand til at knuse os”
Her er Huaweis svar
Ifølge Bloomberg har Huawei ikke ønsket at kommentere sagen over for Bloomberg.
Men Huaweis danske afdeling har efterfølgende fremsendt en skriftlig kommentar til Computerworld.
Her afviser Huawei beskyldningerne USA.
"Vi er opmærksomme på dokumenterne, der for nylig er blevet offentliggjort af en canadisk domstol, angående Meng Wanzhous sag. Som Meng Wanzhous advokater tidligere har udtalt, er hun en ærlig forretningskvinde, der ikke har brugt et sekund af sit liv på at planlægge at overtræde amerikansk lov, og Huawei benægter de anklager, der er fremsat i dokumenterne," skriver Liu Yinhanxiao, som er ansvarlig for public affairs og kommunikation hos Huawei i Danmark i det skriftlige svar til Computerworld, der fortsætter:
"Vores amerikanske advokater vil forsvare vores uskyld i retten, og vi stoler på, at det amerikanske retssystem i sidste ende vil nå den samme konklusion."
Derfor er Huawei i konflikt med USA
Meng Wanzhous retssag er bare en af komponenterne i konflikten mellem den kinesiske it-gigant og den amerikanske regering.
Konflikten har ført til, at den amerikanske regering har forbudt amerikanske virksomhed at handle med Huawei med oprindelig virkning fra 19. august, men dagen før kastede USA's handelsministerium en livline ud til selskabet, der fik lov til at fortsætte handlen med amerikanske selskaber, som leverer essentielle komponenter til Huaweis produktion.
I samme ombæring valgte handelsministeriet at sortliste yderligere 46 af Huaweis datterselskaber.
Huawei-stifter Ren Zhengfei har kaldt tiden for "det mest kritiske øjeblik i historien."
Det kan du læse mere om her: Her er Huawei-stifters interne besked til selskabets medarbejdere: "Selskabet står over for et liv eller død-øjeblik"