Huawei forpligter sig nu via et internationalt samarbejde til at gøre deres digitale produkter mere sikre og bekæmpe cyberkriminalitet.
Det sker ved, at kinesiske Huawei har tilsluttet sig Paris Call-deklarationen.
Det skriver det kinesiske selskab i en pressemeddelelse.
Det er også en forudsætning for medlemmerne, at de skal styrke samarbejdet på tværs af landegrænser og løfte i flok.
Læs mere her:Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
Paris Call er kommet til verden på foranledning af den franske præsident Emmanuel Macron og UNESCO. Medlemmerne tæller 67 selskaber og organisationer, heriblandt Europol, Facebook, Ericsson, Siemens og Telenor.
"Det er selve fundamentet for Huaweis eksistens, at vi altid stræber efter bedre sikkerhed," skriver John Suffolk, der er Global Cyber Security & Privacy Officer hos Huawei, og fortsætter:
"Vi støtter fuldt ud enhver bestræbelse, idé eller ethvert forslag, der kan højne sikkerheden ved brug af produkter og tjenester – for regeringer, kunder og deres kunder. Globale tiltag, der stræber mod at styrke forsvaret mod cyberkriminalitet, herunder åbenhed, transparens og internationale standarder, har vores fulde opbakning."
Donald Trump fryger spionage
Medlemsskabet af Paris Call kommer på bagkant af en række måneder, hvor Huawei har været genstand for megen debat.
Tilbage i maj 2019 valgte Donald Trump af placere Huawei på regeringens entity list, der udgør selskaber, som USA's handelsministerium mener er til fare for amerikansk sikkerhed.
Den såkaldte sortlistning gør, at amerikanske selskaber ikke må drive forretning med Huawei. Efterfølgende har Donald Trump dog åbnet op for, at virksomheder fra USA kan søge om en licens til at handle med Huawei, hvis der ikke er nogen sikkerhedsrisiko forbundet ved samarbejdet.
Læs mere her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Denne manøvre, som USA har været ude i, bunder i frygten for, om det kinesiske selskab kan eller vil bruge deres udstyr til at spionere for den kinesiske regering.
Af pressemeddelelsen fremgår det, at Huawei har et grundlæggende ønske om at samarbejde med regeringer, andre private virksomheder og civilsamfundet generelt. Ønsket kommer for at udvikle og sikre foranstaltninger, der gør den digitale verden mere sikker.