Huaweis stifter Ren Zhengfei vil over de næste tre til fem år opbygge en "jernhær", der skal modkæmpe de handelssanktioner som USA har pålagt selskabet.
Denne reorganisering af selskabet sker for at beholde førertrøjen som verdens største producent af telekommunikationsudstyr og for at stå forrest i udbredelsen af de kommende 5G-netværk.
Det skriver Bloomberg News.
Den 74-årige Huawei-stifter skrev i et internt notat dateret til 2. august 2019, at der er brug for en restrukturering af selskabet for at imødekomme de pågående udfordringer. Der fremgik dog ikke nogen detaljerede planer af brevet, beretter mediet.
"Vi er nødt til at gennemføre et eftersyn af de svære og barske betingelser og skabe en usynlig jernhær, der kan hjælpe os med at opnå sejr," skrev Ren Zhengfei i notatet, hvor det samtidig fremgik, at reorganiseringen skal være færdig inden for tre til fem år.
Det interne notat er senere blevet bekræftet af en talsperson fra Huawei, skriver Bloomberg.
Læs mere om konflikten her: Se tidslinjen her: Få det fulde overblik over konflikten mellem Huawei og Donald Trump
Stærkt pres fra USA
Huawei, der er Kinas største teknologiselskab, har været præget af amerikanske handelssanktioner, siden Donald Trump satte selskabet på den såkaldte entity list tilbage i maj 2019.
På den liste florerer selskaber, som amerikanske virksomheder ikke må handle med, da de ifølge USA's regering udgør en national sikkerhedsrisiko.
Efter sortlistningen af Huawei gav Donald Trump de amerikanske selskaber 90 dage, hvor de kan handle med Huawei. Men den tidsramme udløber 19. august.
Læs mere her: Skæbnedag for Huawei nærmer sig: Selskabets danske chef satser på løsning med USA, inden totalforbud træder i kraft
1. juli 2019 valgte den amerikanske præsident dog at bløde op for Huawei-forbuddet ved udmeldingen om, at virksomheder fra USA kunne søge om en licens til at handle med Huawei.
Siden da er den kinesiske og amerikanske handelskrig dog eskaleret yderligere, hvilket har fået USA's præsident til at udskyde at kigge på handelsbevillingerne til virksomheder, der stadig ønsker at handle med Huawei.
Ifølge den amerikanske handelsminister har 50 selskaber allerede anmodet om at handle med den kinesiske gigant igen - men hvornår de får svar er stadig uvist.
Det kan du læse mere om her: USA udskyder at tildele amerikanske selskaber licens til at handle med Huawei - har modtaget 50 ansøgninger
Huawei har lanceret nyt styresystem som plan B
Når Huawei ikke er i stand til at købe de essentielle komponenter fra USA, som de er vant til, vil de især have en effekt på selskabets mobiltelefoner, som blandt andet har været afhænige af chips fra den amerikanske producent Qualcomm og opdateringer fra Googles Android-operativsystem.
Netop usikkerheden om, hvorvidt Huawei-telefoner i fremtiden kan benytte eller modtage opdateringer fra Android har fået selskabet til at fremskynde et nyt syresystem ved navn HarmonyOS.
Det er dog stadig Huaweis officielle holdning, at selskabet foretrækker brugen af Android.
Det kan du læse mere om her: Huawei har netop lanceret nyt styresystem - men har ingen planer om at droppe Android