Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Spotify går på børsen i dag
Svenske Spotify har første handelsdag på Nasdaq-børsen i dag, hvor selskabet for første gang åbner for salg af selskabets aktier.
Spotify har ganske usædvanligt valgt at skride direkte til salg af aktierne på New York Stock Exchange uden om den traditionelle kanaler via investeringsbanker og lignende.
Medstifter og direktør Daniel Ek har sagt, at Spotify ikke bliver noteret for at rejse kapital, og at selskabets medarbejdere og nuværende aktionærer har haft mulighed for at købe og sælge aktier i årevis.
“Noteringen giver os en større scene, men ændrer ikke, hvem vi er, hvad selskabet handler om, eller hvordan vi arbejdere. Normalt ringer virksomheder med en klokke [når de børsnoteres, red] og giver interviews om, hvorfor aktien er så god. Men Spotify har aldrig været et normalt firma,” siger han.
Han vurderes til at eje aktier for omkring 12 milliarder kroner. Sammen med den anden stifter, Martin Lorentzon, ejer han omkring 80 procent af aktierne i Spotify.
Læs også: Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne
Medieboss: “TDC har et stort problem”
Tidligere Disney-direktør Rene Rechtman ‘begræder’ TDC’s beslutning om at lægge planerne om en fusion med TV3-ejeren MTG i graven, skriver Børsen.
“To af de store trends, som er alle steder i øjeblikket, er dels konvergensstrategien, som det drejer sig om, når man kigger på TDC og MTG, og den anden er konsolideringstrenden, som for eksempel Disney laver,” siger han til avisen.
TDC præsenterede med pomp og pragt i begyndelsen af februar sin plan om at fusionere med MTG, hvilket du kan læse mere om her: TDC fusionerer med MTG's nordiske forretning i milliardhandel: TV3-ejere overtager 28 procent af TDC
Kort tid efter blev selskabets imidlertid overtrumfet af et bud fra et pensionskasse-konsortium, der nu står til at overtage TDC.
Det kan du læse mere om her: Få overblikket: Her er op og ned i balladen om TDC's fremtid
EU godkender opkøb af TDC
EU-Kommissionen gav op til påske grønt lys til salget af TDC til selskabet DK Kommunikation, som ejes af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt australske Macquarie.
Kommissionen godkender, at DK Kommunikation køber samtlige aktier i TDC. Også det danske Finanstilsynet har givet grønt lys.
Skal handlen gå igennem, ska stemmerne bag to tredjedele af aktiekapitalen acceptere det inden i morgen, 4. april.
DK Kommunikation har planer om at splitte TDC op i to selskaber, hvis handlen går igennem.
Det kan du læse mere om her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte
CPR-nummeret kan blive knyttet til din Facebook-profil
CPR-nummeret kan i fremtiden bliver knyttet til din Facebook-profil, siger professor på CBS til Ritzau, skriver Finans.
CPR-registeret fyldte i går 50 år, men Kim Normann Andersen mener, at man i fremtiden vil se et ekstra register på de digitale medier, som bliver tilknyttet CPR-registreret.
Professoren peger på, at der er store muligheder for svindel i det digitale univers. Men samtidig vil de store mængder data, som vi frivilligt afgiver til de sociale medier, kunne være med til at forebygge terrorplaner.
“Det offentlige ved ufatteligt meget om os, og vi accepterer det, så længe vi får velfærdsydelser igen,” siger han til Ritzau.
Konflikt udskudt
Forligsmand Mette Christensen udsatte lige før påske den varslede konflikt på det offentlige område med to uger.
Det betyder, at der nu tidligst kan finde arbejdsnedlæggelser sted 22. april og lockout tidligst 28. april.
Konflikten står ellers til også at ramme it-området alvorligt, i det Statens IT, der leverer it til 12 ministerier og mange tusinder offentligt ansatte, vil blive lagt ned af konflikten.
Statens IT var i sidste uge påfaldende tavs om konsekvenserne af, at 50 it-folk vil nedlægge arbejdet.
Det kan du læse mere om her: Vil strejkende it-folk kunne lægge hele Statens It ned? "Det har vi ingen kommentarer til," lyder den kryptiske melding fra Statens It
Forligsmanden udskyder typisk konflikterne på denne måde, hvis der er fremdrift i forhandlingerne, og det har der angiveligt været over påsken.