Dansk e-læringshus står i stampe

En af de danske pionerer inden for e-læring, københavnske IMS Learning, måtte i 2003 notere sig et fald i både omsætning og indtjening. Direktøren vil vende udviklingen ved at satse på webbaserede træningsværktøjer til de 500 største virksomheder i Danmark.

En af pioner-virksomhederne inden for dansk e-læring, københavnske IMS Learning, solgte færre e-læringsprojekter og tjente færre penge i 2003 end året før. Omsætningen faldt 1,4 millioner kroner til 18,2 millioner kroner, mens overskuddet dykkede en anelse til en lille halv million kroner.

Den negative tendens skal vendes, og IMS, der i 2003 i gennemsnit havde 29 medarbejdere, udvider målgruppen til også at omfatte mindre virksomheder.

- Vi har tidligere haft fokus på de 50 største virksomheder i Danmark. Vi har eksempelvis solgt undervisningssystemer til hele Novo Nordisk og Lundbeck, siger Søren Sander, administrerende direktør for IMS.

Han vil fremover fokusere på 10 gange så mange virksomheder, de 500 største herhjemme.

- Vi ændrer også vores forretningsområde, så vi ikke primært går efter at sælge webbaserede træningsværktøjer til en hel virksomhed ad gangen. Nu går vi mere målrettet efter at udvikle systemer til mellemlaget, fortæller Søren Sander.

IMS Learning A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning18,219,6
Resultat før afskrivninger0,811,09
Resultat før skat 0,690,30
Resultat0,490,72
Egenkapital7,77,2
Antal ansatte2930

Han påpeger også, at den faldende omsætning og indtjening skyldes, at hele e-læringsmarkedet var ramt af nedgang i 2003.

- Vores omsætning og overskud er faldet, men ikke vores markedsandel, så jeg er optimistisk i forhold til fremtiden, siger direktøren.

Han fremhæver, at e-læringsbranchen er inde i en modningsfase, hvor virksomhederne ikke længere køber e-læring for at være gearet til fremtiden, men når der opstår et reelt problem.

- Jeg plejer at formulere det på den måde, at jeg ikke længere skal sælge vitaminpiller, men i stedet hovedpinepiller, der skal kurere det område i en virksomhed, der lider, siger Søren Sander.

Optimismen hænger også sammen med, at IMS stadig har masser af penge på kistebunden, nemlig 9,4 millioner kroner i likvide midler. Pengene stammer fra investoren Internet Ventures Scandinavia.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Webanalytiker til digitale løsninger

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere