Nye tal fra internet-giganten Google viser, at ordensmagterne i alverdens lande er endog meget sultne efter at få udleveret data fra Google.
Det fremgår af Googles såkaldte gennemsigtighedsrapport.
Her angiver selskabet, hvor mange anmodninger fra myndigheder og domstole, som søgegiganten har modtaget i andet halvår af 2015 fra juli til december.
I Googles gennemsigtighedsrapport fremgår det klart, at efterspørgslen på data stiger markant.
Du kan selv se udviklingen i data-anmodninger hos Google her:
Samtidig oplyser Google, at der bliver udleveret datasæt i 64 procent af anmodningerne.
Det svarer til en relativ lille stigning fra færre forespørgsler i foregående år, som du kan se i nedenstående graf.
Markant stigning
Set over hele 2015 har der været 76.042 myndighedsanmodninger fra hele verden om brugerdata rettet alene mod Google.
I gennemsnit svarer det til lidt over 208 anmodninger hver eneste dag.
Samtidig er det en markant stigning i forhold til 2014, hvor der var 61.838 anmodninger fra myndigheder, hvilket svarer til en stigning på godt 18 procent mellem 2014 og 2015.
Sammenligner vi 2015-tallet med 2013, hvor NSA-whistlebloweren Edward Snowden oplyste hele verden om omfattende stats-overvågning fra især amerikansk side, er stigningen på lige knap 30 procent i de globale myndighedsanmodninger om Googles brugerdata.
Google forklarer udviklingen således:
"Brugen af vores tjenester er steget hvert år, og det samme er antallet af anmodninger om brugerdata. Vi arbejder hele tiden på at organisere oplysningerne og give flere detaljer," lyder fra Google i kølvandet på gennemsigtighedsrapporten.
I et blogindlæg følger søgegiganten op på sin rapportering og erklærer sig stolt over, at selskabet således er med til at sætte fokus på statsovervågning i hele verden.
Mange forespørgsler fra Danmark
Den danske stat figurerer også i Google-statistikken.
I andet halvår af 2015 har der således været 57 brugerdataanmodninger fra dansk politi fra Googles onlinetjenester, hvilket inkluderer videotjenesten Youtube.
Google oplyser, at der blev fremvist brugerdata i cirka en tredjedel af tilfældene fra i alt 89 Google-konti.
På verdensplan har der i alt været 40.677 myndighedshenvendelser til Google i andet halvår af 2015.
USA (12.523 anmodninger), Tyskland (7.491 anmodninger) og Frankrig (4.174 anmodninger) står som de absolutte topscorere i efterspørgslen på Google-data i perioden juli til december 2015.
I de amerikanske forespørgsler bliver der fremvist data i 79 procent af tilfældene, mens det tal ligger på henholdvis 57 procent og 59 procent, når det kommer til Tyskland og Frankrig, fremgår det af rapporten.
Du kan her læse Googles juridiske proces og ofte stillede spørgsmål om, hvorfor og hvordan Google behandler statslige anmodninger om udlevering af data.
Læs også:
Dine data er sikre i Irland: Microsoft vinder vigtig privacy-sejr
Obama lover: Vi skal nok lade være med at masseovervåge jer danskere