Microsoft åbner gratis virus-hotline

Microsoft vil give sine Windows-kunder gratis hjælp, hvis de er ramt af virus eller orm. Softwaregigaten har udvidet telefonsupporten, så Windows-brugere med en gyldig licens nu kan få hjælp til at slippe af med infektioner af skadelig software.

Microsoft tilbyder nu gratis support til de Windows-brugere, som er ramt af computervirus eller orm. Det er det seneste skridt i softwaregigantens beredskab mod sikkerhedstrusler mod Windows.

Ved at ringe til Microsofts support kan Windows-brugerne få hjælp til at fastslå, om et problem skyldes virus eller orm. Hvis det er tilfældet, så vil supportmedarbejderne vejlede i, hvordan kunden slipper af med det ondsindede program.

Den nye virussupport er åbnet i de fleste af de lande, hvor Microsoft har kontorer.

- Vi har udvidet vores support med folk, der er blevet trænet til at håndtere den slags opgaver, siger Ole Kjeldsen, teknisk chef hos Microsoft Danmark.

Telefonsupporten er gratis for alle Microsoft-kunder, som har en licens til Windows.

Normalt medfølger der to gratis opkald til Microsofts supportlinje med i købet af en Windows-licens. Opkald, der har med virus at gøre, koster dog ikke et af disse gratis opkald.

Flere vil få brug for hjælp

Microsoft har siden udbruddet af internetormen Blaster i august sidste år sat fokus på sikkerhed. Ifølge Microsofts egne tal blev mindst otte millioner pc'er inficeret med Blaster.

En stor del af de orme og virusser, som forårsager en epidemi på internettet, udnytter kendte sikkerhedshuller eller sårbarheder i Windows.

Den tid, der går, mellem en sårbarhed opdages, og en ny orm dukker op, bliver kortere. Det betyder, at flere kunder når at blive ramt, inden de får opdateret styresystemet. Det er et af de centrale problemer, som den seneste Sasser-orm understreger.

- Vi forudser, at der vil være flere, der får brug for denne support i fremtiden, siger Ole Kjeldsen.

Microsoft har forsøgt at øge brugernes bevidsthed om, hvor vigtigt det er at holde styresystemet opdateret. Det er blandt andet sket ved at samle opdateringerne i månedlige pakker.

Relevant link

Microsofts virussupport




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere