Teknikken weekendlukker Musik.dk

To uger efter den meget omtalte lancering af musikbutikken på Musik.dk måtte sammenslutningen DKUA lukke de elektroniske døre midlertidigt. De tekniske problemer opstod, da Raveonettes måtte trække sine musiknumre ud grundet uklarhed om rettigheder.

Webshoppen Musik.dk blev i fredags lukket ned, efter at nogle brugere havde oplevet problemer, og hele mandag har otte mand arbejdet på højtryk for at få musikbutikken op igen.

Musik.dk blev den 5. april lanceret under stor mediebevågenhed som kunstnernes egen salgsportal.

Lørdag blev det konstateret, at bogstaverne æ, ø og å i visse tilfælde gav knaster, når de indgik i de automatiske genererede filnavne, men dertil var der endnu et problem med såkaldte redownload, som giver folk mulighed for at hente sange, de allerede har betalt for.

Mandag eftermiddag blev fejlen dog opdaget, og Henrik Leschly fra kunstnersammenslutningen De Kreatives Uafhængige Andelsselskab forventede at få webbutikken op igen inden fyraften.

- Problemet skyldes, at vi blev bedt om at trække bandet Raveonettes' filer fra butikken, fordi der opstod nogle uklarheder om rettighederne. Det samme gjaldt en plade fra Dodo & The Dodos, siger Henrik Leschly.

Derfor opstod der fejl, når folk, der allerede havde købt numrene, forsøgte at hente filerne igen, mens filnavnene i fejlrapporteringen til Musik.dk ikke indgik. Derfor tog det så lang tid, før det blev klart, at netop Raveonettes og Dodo & The Dodos-filerne var årsagen.

Henrik Leschly betegner musikbutikkens opstart som "et kejsersnit", og mener at det er naturligt, at der opstår problemer, som skal justeres efterfølgende.

- Det her er et stort teknisk projekt med fire leverandører samt betalingsløsningerne PBS og Freepay, og det kan give nogen problemer i grænsefladerne. Det sker altid, når man har meget store systemer, som skal spille sammen, siger Henrik Leschly.

Derfor frygter han heller ikke, at den midlertidige nedlukning vil skræmme musikkunder eller kunstnere væk.

- Vi har endnu ikke hævet en øre af de betalinger, folk har indbetalt via dankort på butikken. Og vi gør det heller ikke, før vi er sikre på, at folk får, hvad de betaler for, siger Henrik Leschly.

Henrik Leschly kan ikke røbe navnene på leverandørerne, bortset fra brugergrænsefladen, som er leveret af InLead Media, hvis medarbejder Morten Steinicke blandt andet har doneret brugen af domænet Musik.dk.

Der har dog ikke været nogen deciderede problemer med brugergrænsefladen, understreger Henrik Leschly.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere