Pengene vælter ind til open source-udvikler

Open source-miljøet har på få dage opfyldt udvikler Poul-Henning Kamps ønske om midler til at hellige sig udviklingen af styresystemet FreeBSD i et halvt år. Over 200.000 kroner er væltet ind via internet og bankoverførsler, fra virksomheder, privatpersoner og internetudbydere.

Da en af freelance-udvikler Poul-Henning Kamps faste kunder stod af, opstod der et hul på et halvt år i hans kalender. Det fik ham til at overveje, om han i stedet kunne skaffe midler til at hellige sig udviklingen af open source-styresystemet FreeBSD.

Så i begyndelsen af april skrev han et opslag på sin hjemmeside, åbnede en bankkonto og en konto i webbanken Paypal og holdt så ellers påskeferie.

- Det begyndte at vælte ind med penge i et tempo, jeg aldrig havde drømt om, siger Poul-Henning Kamp.

ISP gav 125.000 kroner

På godt en uge tikkede der over 200.000 kroner ind til Poul-Henning Kamps projekt, heraf 125.000 kroner fra en amerikansk internet-udbyder ved navn Pair, som selv har en stor maskinpark baseret på FreeBSD.

- Resten er 50 euro her, 100 euro her, både fra virksomheder og fra enkeltpersoner, alle mulige steder fra, og jeg har fået flere hundrede e-mails, som jeg skal have svaret på, siger udvikleren.


Poul-Henning Kamp har været en af hovedkræfterne bag udviklingen af styresystemet FreeBSD gennem 20 år.

FreeBSD
FreeBSD er et operativsystem baseret på den oprindelige Unix-kode fra det amerikanske universitet Berkeley. Det bruges ofte som et alternativ til kommercielle Unix-servere. Herhjemme bruger blandt andet Cybercity og TDC FreeBSD, og Yahoo har cirka 20.000 maskiner baseret på det åbne operativsystem.

FreeBSD skabes af frivillig arbejdskraft, blandt andet organiseret af nonprofit-organisationen FreeBSD.org.

Han vil nu som planlagt bruge tre måneder på at arbejde intensivt på forskellige udbedringer af FreeBSD-kernen, som han har været en af udviklings-hovedkræfterne på i 20 år.

Poul-Henning Kamp betegner selv FreeBSD som en form for "storebror" til Linux, med mindre mediebevågenhed og langt mindre fokus på personkredsen.

- Vores udviklergruppe er sådan nogle halvkedelige gamle fyre som mig, der har hus, børn og job. Vi har ikke tid til at stå foran Microsoft og demonstrere, siger Poul-Henning Kamp.

Den der lever stille...

Mediebevågenheden mener han desuden på mange måder er blevet et åg på Linux' skuldre.

- Jeg har selv haft lejlighed til at drikke et par øl med Linus (Torvalds, Linux' chefarkitekt, red.) og det har da skadet dem, at der er sådan en persondyrkelse. For alle går til ham, selv når han forsøger at uddelegere, siger Poul-Henning Kamp.

Så den danske udvikler ønsker ikke for stort fokus på sin egen person, selv om gaveregnen fra open source-miljøet for en stund sætter spot på ham - eller selv om han via lidt selvpromovering måske også på lang sigt ville få mulighed for at beskæftige sig fuldtids med FreeBSD, som gennem så mange år har været et fritidsprojekt.

- Selvfølgelig har jeg spekuleret på det, men det er jeg ikke engang helt sikker på, at jeg har lyst til. For gør jeg det fuld tid, så mister jeg måske noget af kontakten til den virkelige verden, siger Poul-Henning Kamp.

Indtil videre vil han hellige sig FreeBSD-arbejdet sommeren over og se på situationen igen i september, vel vidende, at han har penge til at fortsætte arbejdet året ud.

Relevant link

Poul-Henning Kamps indsamling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere