Nye digitale tilbud giver ingen fremgang

Danskernes brug af digitale tjenester fra det offentlige stagnerede sidste år, selv om stat, amter og kommuner rullede en række nye prestige-projekter ud. Lederen af Den Digitale Taskforce forventer, at E-Dag2 vil skubbe til udviklingen.

Danskerne havde sidste år ikke mod på at benytte flere digitale tjenester fra det offentlige. Trods en række prominente tiltag inden for digital forvaltning var der sidste år så godt som ingen fremdrift i danskernes brug af internettet, når der skulle etableres kontakt til det offentlige.

Mens 38 procent af danskerne i 2002 havde haft kontakt til det offentlige via nettet inden for den seneste måned, var andelen kun steget med et enkelt procentpoint i 2003, til 39 procent.

Det til trods for, at 2003 var året, hvor den digitale signatur blev rullet ud via TDC, og hvor portalen Virk.dk blev etableret som virksomhedernes kontaktpunkt til det offentlige.

Thomas Nielsen leder Den Digitale Taskforce, som overvåger digitaliseringen af den offentlige sektor.

- Jeg er selv lidt overrasket over det tal, ikke mindst fordi tal fra IDC i november opgjorde procentdelen til 85 - men da blev folk spurgt, om de havde brugt internet til kontakt til det offentlige inden for et år, siger han.

Thomas Nielsen peger derfor på, at det lave tal skyldes, at danskerne ikke særlig hyppigt har behov for digital kontakt til det offentlige.

Alligevel mener han, at der er plads til forbedringer, og de skal blandt andet komme via E-dag2, som er planlagt i perioden september 2004 til februar 2005.

I den periode skal alle offentlige institutioner blive klar til at give borgere og virksomheder tilbud om at kommunikere digitalt og sikkert via den digitale signatur.

- Så i 2006 skal 60 procent gerne svare, at de har anvendt digital kommunikation med den offentlige, siger Thomas Nielsen med henvisning til Danmarks Statistiks opgørelse.

Samtidig overvejes det, om der skal sættes reelle markedsførings- og oplysningskampagner af de digitale tilbud fra det offentlige i søen.

- Det har man brugt meget i USA og andre steder i Europa, og det er forholdsvis dyrt, men det vi hører er, at det tjener sig hurtigt ind, siger Thomas Nielsen.

Konsulentvirksomheden Accenture kårede i 2003 Danmark som førende inden for e-government.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere