Kazaa ruster sig til påskeangreb fra orm

Fildelingstjenesterne Kazaa, Edonkey og Emule kan se frem til en påske uden adgang til tjenesternes websteder. Ormen Netsky.Q vil i de næste dage forsøge at sætte et oversvømmelsesangreb ind mod en række websteder fra tusindvis af inficerede pc'er.

Ormen Netsky.Q vil fra Skærtorsdag og fire dage frem forsøge at tvinge webstederne for en række populære fildelingstjenester i knæ.

Det vil dog kun være selskaberne bag tjenesterne, der vil mærke angrebet, da selve tjenesterne er spredt over internettet. Angrebet fra Netsky.Q er blandt andet rettet mod Kazaa og Edonkey, som er to af de mest udbredte fildelingstjenester.

Netsky.Q indeholder en funktion, som sætter et oversvømmelsesangreb i gang fra den 8. april til 11. april. I den periode vil tusindvis af pc'er, som er inficeret med ormen, sende en strøm af netværkspakker til webstederne for Kazaa, Edonkey, Emule og Cracks.

Tidligere har varianter af Mydoom-ormen haft held til at tvinge webservere hos Unix-firmaet SCO Group og den amerikanske pladeindustris brancheorganisation RIAA til at gå offline i flere dage eller uger.

Kan næppe dæmme op for angrebet

Webstederne vil i modsætning til eksempelvis Microsoft, som også har været udsat for oversvømmelsesangreb fra orme, få problemer med at dæmme op for angrebene, vurderer udviklingschef Mikko Hypponen fra det finske antivirusfirma F-Secure ifølge nyhedstjenesten Cnet.

Han vurderer, at de relativt små firmaer bag fildelingstjenesterne ikke har ressourcerne til at dæmme op for det massive pres, Netsky.Q vil lægge på dem.

- Netsky.Q er meget udbredt, så jeg vil ikke blive overrasket, hvis webstederne kollapser under presset, siger Mikko Hypponen til Cnet.

Selv efter påsken vil Kazaa ikke få fred. De to næsten identiske Netsky-varianter S og T vil fra den 14. til 23. april ligeledes angribe webstederne for fildelingstjenester, blandt andet Kazaa. Edonkey går fri af disse to varianters angreb.

Hverken Netsky.S eller Netsky.T har dog haft held til at sprede sig nævneværdigt i forhold til Q-varianten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere