Microsoft: Millioner ramt i Blaster-epidemi

Mindst otte millioner pc'er har været inficeret med ormen MS-Blaster. Det viser tal fra Microsofts Windows Update-tjeneste, som siden januar i år har optalt, hvor mange af de pc'er, som koblede sig på tjenesten, har været inficeret med ormen. Microsofts tal viser, at Blaster-epidemien er langt værre, end sikkerhedsfirmaerne hidtil har antaget.

Mere end 16 millioner pc'er, som siden januar i år har koblet sig på Microsofts Windows Update-tjeneste, var inficeret med ormen MS-Blaster. Ormen er dermed langt mere udbredt, end eksperterne hidtil har antaget.

I januar udsendte Microsoft et program, som via den automatiske opdateringstjeneste kan identificere pc'er, som er inficeret med ormen, når de kobler sig på tjenesten.

16 millioner pc'er inficeret

Siden januar har programmet fundet 16 millioner inficerede pc'er. Heraf har de otte millioner både hentet opdateringen og Microsofts værktøj til at fjerne ormen fra systemet. Det skriver nyhedstjenesten Cnet.

Der kan være en del gengangere mellem de 16 millioner, men tallet på otte millioner skulle være en ganske sikker minimumsgrænse for, hvor mange pc'er ormen har inficeret, vurderer flere eksperter.

Dermed er Blaster-ormens hærgen langt værre end hidtil antaget.

Andre sikkerhedsfirmaer, som har forsøgt at beregne omfanget af Blaster-epidemien ved hjælp af data fra kundernes firewalls, har hidtil anslået, at de inficerede pc'er skulle tælles i hundredetusinder.

- Microsofts tal overrasker mig. Men jeg vil ikke afvise tallene. Microsoft har det bedste indblik, og vi kan se ekstreme mængder Blaster-aktivitet på internettet, siger udviklingschef Alfred Huger fra sikkerhedsfirmaet Symantec til Cnet.

I gennemsnit vil en pc modtage en pakke fra Blaster-ormen inden for det første sekund, den bliver koblet til internettet, viste en undersøgelse, som Symantec foretog med 2.000 computere.

Sårbar uden opdatering

Blaster-ormen begyndte at sprede sig 11. august sidste år. Ormen udnytter et sikkerhedshul i Microsofts styresystem Windows.

Microsoft udsendte i juli måned sidste år en fejlrettelse, som lukkede hullet, men mange havde ikke opdateret deres systemer og blev derfor inficeret med ormen.

Blaster-ormen spreder sig udelukkende via netværk. Når en pc installeres med Microsoft Windows direkte fra softwareæsken, er systemet sårbart, indtil brugeren via internettet har hentet opdateringerne fra Windows Update.

Det er netop grunden til, at Microsoft via Windows Update-tjenesten også tilbyder et program, som kan fjerne Blaster fra systemer, som allerede er blevet inficeret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere