Dansk EU-dommer gransker Microsoft-appel

EU-appelretsdommer Bo Vesterdorf giver kun sjældent selskaber medhold, når de som Microsoft beder om at få sanktionerne mod sig ophævet i forbindelse med en EU-dom. Nu åbner han for et kompromis for softwareselskabet.

Den danske dommer Bo Vesterdorf, overhoved for EU's appeldomstol, er måske villig til at diskutere en kompromis-løsning med Microsoft, mens softwaregiganten appellerer den dom for monopolmisbrug, som selskabet for nylig modtog. Det skriver Dow Jones Newswires.

Det er alene Bo Vesterdorfs afgørelse, om Microsoft skal have lov at suspendere sanktionerne mod selskabet i appel-perioden.

Blandt andet har Microsoft fået 90 dage fra domsafsigelsen til at give pc-producenterne adgang til en Windows-version uden Media Player.

Kun få får medhold

Bo Vesterdorf har dog ikke udtalt sig konkret om Microsoft-sagen, men har i et interview sagt, at kun et ud af 10 selskaber får medhold i en sådan appel om ophævelse af EU-sanktioner. Selskabet skal nemlig bevise, at det vil lide "uoprettelig skade" ved, at sanktionerne træder i kraft.

Derfor har Bo Vesterdorf tidligere forsøgt alternativer til suspenderings-spørgsmålet.

- Jeg kan sætte en høring op meget hurtigt. I høringen beder jeg om uddybelse af alle punkter. Og den proces kan åbne for nye muligheder, siger han ifølge nyhedstjenesten.

Bo Vesterdorf oplyser, at hvis parterne kan blive enige om en løsning, vil selskabet skulle trække sin appel om sanktionsophævelse tilbage.

En EU-advokat påpeger dog over for nyhedstjenesten, at selv om Bo Vesterdorf flere gange har forsøgt sig med den model, har det været i langt mindre profilerede sager og dertil med begrænset resultat.

Har kæmpet indædt imod
Microsoft har kæmpet indædt mod den dom, som blev en realitet for nylig, da EU idømte softwareselskabet en bøde på 3,7 milliarder kroner samt pålagde selskabet at dele ud af kildekode-information til sine konkurrenter inden for kort tid.

Derfor appellerede Microsoft umiddelbart efter dommen til appeldomstolen for at få ophævet sanktionerne, mens appellen pågår. Det kan tage årevis: Den nylige dom har været fem år undervejs.

Konkurrenter har hævdet, at en ophævelse af sanktionerne ville gå endnu hårdere ud over dem, end selve dommen allerede påvirker Microsoft, skriver Dow Jones Newswire.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere