Dansk Lotus-hus købt på konkurs-dagen

Århus-virksomheden Key2Know har overtaget aktiviteterne i Lotus-huset Mindcom, der blev trukket med i sit svenske moderselskabs konkurs. Begge parter ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at få en aftale, inden den danske konkurs var en realitet, men de 18 medarbejdere er sikret marts-lønnen.

Århusianske Key2Know har overtaget aktiviteterne i de konkursramte Lotus Notes-selskab Mindcom A/S med 18 ansatte i Høje-Taastrup, som nu bliver et selvstændigt selskab under Key2Know.

Købet kommer efter længere tids intense forhandlinger med kuratoren bag Mindcoms svenske moderselskab, der gik konkurs i februar.

Det lykkedes dog ikke at nå til enigheden om købet. Derfor måtte den danske Mindcom-direktør, Charlotte Tuxøe, selv begære sit selskab konkurs, da hovedkreditoren, Svenska Handelsbanken, lukkede for selskabets kasse, og der dermed ikke var mulighed for at udbetale løn til de danske ansatte.

- Jeg er meget skuffet. Jeg havde aktier i det danske selskab, og alle har arbejdet intensivt på den løsning. Det er ikke rart at skulle slæbe en konkurs med sig, siger Charlotte Tuxøe, som dog er glad for, at selskabet alligevel bliver videreført af Key2Know, som det hele tiden var planen.

Køberen, direktør Bo Sejer Frandsen fra Key2Know, har også en bittersød smag i munden.

- Det var ikke, hvad vi ønskede, men i og med, at vi havde fulgt selskabet så tæt, kunne vi træde til med det samme og hurtigt overtage medarbejderne, så de får deres løn for denne måned, siger han.

Ifølge Bo Sejer Frandsen er Mindcom et godt supplement til Key2Know, og med i købet får han softwarerettigheder og virksomhedens status som IBM-uddannelsescenter.

- Vi får mulighed for at levere totalløsninger inden for IBM?s Lotus Notes- og Websphere-produkter, og samtidig har vi gennem længere tid ønsket at etablere os i hovedstadsområdet for at sikre nærhed til vores kunder i København, siger han.

Key2Know har 33 ansatte i Århus og tjente 1,7 millioner kroner før skat i 2003. Omsætningen voksede 60 procent i forhold til året før. Mindcom omsatte for 15 millioner kroner i Danmark i 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere