Genopstanden dansk Cognos hyrer folk

Canadiske Cognos har fremgang, to år efter at fire europæiske afdelinger blev sløjfet. Det mærkes også i Danmark, hvor den én mand store afdeling hurtigst muligt skal udvides med en håndfuld sælgere.

Efter en brat nedlukning for to et halvt år siden har den canadiske leverandør af business intelligence-værktøjer Cognos i et halvt år igen haft egen repræsentation i Danmark. Nu betyder efterspørgsel på nye produkter, at der igen skal hyres folk.

- Det er intet mindre end en revolution. Vi omsætter allerede for det samme, som 20 mand gjorde, inden vi lukkede ned, siger landechef Arne Jørgensen om udviklingen, siden Cognos valgte at lukke det danske og tre andre europæiske kontorer.

Arne Jørgensen var salgschef, da Cognos lukkede, og han startede egen forretning på et helt andet område.

Da den hollandske afdeling, som tog sig af de skandinaviske forretninger, sidste år begyndte at mærke øget efterspørgsel fra store nordiske virksomheder, fandt Cognos Arne Jørgensen og tilbød ham at stå for den danske afdeling.

Nye produkter har medvind

Han slog til af et par årsager.

- Jeg fik mulighed for at køre virksomheden på mine præmisser, og jeg vil eksempelvis hellere have fem mand, der drøner derudaf, end 25, hvoraf halvdelen ikke har noget at lave, siger Arne Jørgensen.

Samtidig så han muligheder i nye produkter i Cognos-familien. Cognos har købt virksomheden Adaytum, som udvikler performance-planlægningsmoduler til forretningssystemer. Samtidig har Cognos selv udviklet et nyt rapporteringsværktøj, Reportnet.

- Det bliver de to produkter, vi skal have fokus på i dette år, siger Arne Jørgensen med henvisning til det nye regnskabsår, der i Cognos blæses i gang i marts.

Coloplast har netop købt Reportnet-systemet, og blandt andre store danske Cognos-kunder er Arla Foods og Mærsk. WM-Data og Aston er blandt de danske Cognos-forhandlere. Ærkekonkurrenten - også før nedlukningen - er SAS Institute, som har vundet godt indpas på de skandinaviske markeder.

Nu forventer Arne Jørgensen at skulle ansætte fire personer til at varetage de store danske kunder. Men den danske chef vil ikke kalde manøvren for en genoplivning.

- Jeg er ikke i gang med at genskabe historien, jeg er ved at skabe noget nyt, siger Arne Jørgensen.

De positive takter for de nye Cognos-produkter har givet genlyd i regnskabet hos ejerne i Canada. Regnskabsåret 2004 er netop afsluttet og bød på en omsætningsstigning på 24 procent i forhold til året før. Nettoresultatet blev på 620 millioner kroner, næsten 30 procent bedre end året før, men dog hjulpet på vej af en skatterabat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere