Artikel top billede

Streaming-udgifterne griber om sig: Ender det med at blive for dyrt?

Hvordan sikrer du, at de månedlige udgifter til film, musik, bøger og andet medieindhold ikke løber løbsk?

Egentlig er regnestykket ret ligetil:

Køber du mere end ét ny musikalbum om måneden, kan det betale sig at have abonnement til Spotify, Wimp eller lignende streaming-tjenester, hvor man lejer sig til musikken i stedet for at købe den til evigt ejerskab.

99 kroner om måneden koster et premium-abonnement - og så har man ubegrænset adgang til en musiksamling, man aldrig nogensinde selv ville have råd til at etablere.

Så er der Netflix. Med en månedlig pris på 79 kroner er det næsten en no brainer med alle de gode serier og film, man får adgang til.

Det samme kan man sige om streaming-tjenester som HBO, Viaplay og TV2 Play, der med forskellige indholds-profiler (og priser) kan give rigtig god mening, når man ser på dem hver for sig.

Derfor er rigtig mange danskere også begyndt at købe sig adgang til det forjættede streaming-land.

Så begynder det at løbe op

Men regnestykket er alligevel ikke helt så ligetil, for streaming-udgifterne kan hurtigt gribe om sig.

For selv om de 99 kroner om måneden til Spotify eller Wimp isoleret set giver god mening for mange danskere, er det her blot musik-behovet, der bliver dækket.

Film/tv-behovet kan så blive dækket med eksempelvis Netflix til 79 kroner om måneden.

For mit vedkommende er der så også et abonnement til TV 2 Play til 39 kroner om måneden, så jeg eksempelvis kan se Tour de France om sommeren.

Måske man også burde droppe at købe e-bøger og i stedet bare leje sig til dem hos Mofibo? Det vil så betyde en fast månedlig udgift på 99 kroner til den tjeneste, hvilket igen isoleret set giver god mening, hvis man er lidt af en læsehest.

Men ønsker man at køre med et streaming-setup til både bøger, film og musik, løber det pludselig op.

Hvor meget har du råd til?

Spotify + Netflix + TV2 Play + Mofibo giver en fast månedlig udgift på 316 kroner om måneden.

Det lyder måske ikke vildt skræmmende, men man skal huske på, at vi med dette setup kun lejer os til indholdet, vi ejer det ikke.

Og til regnestykket kan man så eventuelt føje et digitalt avisabonnement, der koster 99 kroner om måneden hos Jyllands-Posten, og de film, man alligevel er nødt til at købe, fordi de endnu ikke findes på streaming-tjenesterne.

Alt i alt er der udsigt til en betydelig månedlig udgift til streaming/abonnements-tjenesterne, hvis man skal have adgang til både bøger, musik, film, tv, spil og artikler on demand.

Der er bestemt en risiko for, at man som forbruger ender med at have et højere månedligt forbrug, end man havde i det gamle setup, hvor man købte ét album, én film og én bog ad gangen.

Nu kommer pakkeløsningerne

Det er derfor, at vi nu begynder at se pakkeløsninger som Telmore Play, hvor man for 249 kroner om måneden får adgang til både mobiltelefoni og data og en række digitale indholdstjenester.

Det kan være en rigtig fin løsning, hvis man netop er ramt af, at abonnements-udgifterne begynder at løbe løbsk.

Den rummer dog også visse begrænsninger, da man kun får adgang til nogle bestemte tjenester (hvilket eksempelvis ikke er Netflix og Spotify).

Som forbruger kan man godt drømme lidt om en abonnements-tjeneste, der for en fast månedlig pris kunne give adgang til lige præcis de tre-fire indholdstjenester, man ønsker adgang til.

Den findes dog endnu ikke, så indtil videre må man selv sammensætte sit digitale univers og lade bankbogen bestemme, hvor mange tjenester der ikke er råd til.

Del dine erfaringer med os
Hvordan sikrer du, at dine månedlige udgifter til film, musik, bøger og andet medieindhold ikke løber løbsk?

Del ud af dine erfaringer her i debatten.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering