Dotcom-fiasko vendt til stor SCM-satsning

Danske Videlity Software giver store besparelser på enkel vis, siger garvet logistikdirektør. Han har sat al sin prestige ind på at den letfodede Videlity-teknologi's succes i Oticon.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Et nyt stykke software har gjort det muligt for høreapparatselskabet Oticon at reducere sine lagre med 25 procent og de administrative omkostninger med 10 procent blot i løbet af et år.

Og råvareforsyningssikkerheden er øget fra 90 til 95 procent i en periode, hvor omsætningen er steget 10 procent til 1,65 milliarder kroner.

Budbringer for successen
Det er selskabet bag SCM-softwaren (Supply Chain Management), danske Videlity Software, der er budbringer for succesen. Og det er heller ikke helt sandt.

- Jeg kan godt bekræfte en del af tallene, men jeg kan ikke sige, at de 100 procent skyldes software, siger Lars Petersen.

Han var ansvarlig for koncernlogistik hos Oticon, da systemet blev indført, men står nu for det globale Supply Chain-ansvar hos Grundfos med titlen Senior Vice President.

- Vi kørte sideløbende en målrettet indsats blandt andet for at få reduceret færdigvarelageret og mod ukurante varer, men Videlity-systemet understøttede i den grad processen, siger Lars Petersen.

Uafhængigt af ERP-systemer
  • Det danske stykke SCM-software kan bruges til sammenkobling af systemer, mennesker, processer i forsyningskæden, uanset hvilke ERP-systemer og processer den enkelte virksomhed har, oplyser Videlity Software.
  • Produktet, Videlity Supply Chain Connector rummer blandt andet støtte til leverandørsstyret lager (Vendor Managed Inventory), til varsling af afvigelser (Event Management) og samarbejdsværktøjer (Supply Chain Collaboration).
  • Ifølge administrerende direktør Nis Lorenzen har Videlity implementeret flere af den type løsninger end nogen anden i Norden. Omsætningen i 2003 blev på knap tre millioner kroner, men ventes at blive 10 millioner kroner år. Selskabet har 14 ansatte.
  • At han ikke kan bekræfte alle tal skyldes, at han forlod Oticon inden de 12 måneder var gået.

    At han har troet på produktet, Videlity Supply Chain Connector, lige fra starten fremgår af, at han nærmest måtte sætte hele sin prestige ind på at få en accept af, at man entrerede med Videlity.

    - Alle spurgte, hvilken chance der var for, at selskabet eksisterede om tre år, fortæller Lars Petersen.

    Nærdødsoplevelse

    Videlity havde nemlig været igennem en nærdødsoplevelse efter dotcom-kollapsen.

    Satsningen på at udvikle integration til e-handel måtte opgives, mens aktionærkredsen, der rummer investorer som Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Danske Erhvervsinvestering, Vækstfonden og private investorer repræsenteret ved Carnegie Bank, gav grønt lys for skift af fokus.

    Da erhvervskontakter fortalte, at de største integrationsproblemer lå i leverancekæden, satsede man her, fortæller Nis Lorenzen administrerende direktør for Videlity.

    Lars Petersen satte sin prestige ind ud fra en tiltro til, at alene på ét år, havde investeringen mere end tjent sig hjem, så treårs-horisonten var ikke afgørende.

    - Forskellen på Videlity og alle de andre er, at de talte vores Supply Chain-sprog. De understøtter det rette på en simpel måde. Vælger man SCM fra det store ERP-leverandører (Enterprise Resource Planning, red.) får man ofte store projekter for selv små ting, siger Lars Petersen, som også fremhæver den mere moderne, letfodede teknologi, som Videlity bygger på.

    Men Oticon var også selv med til at påvirke funktionaliteten, idet selskabet blev pilotkunde.

    Det store spørgsmål er, om Videlity også kommer indenfor hos industrigiganten Grundfos.

    - Vi har faktisk selv kunder, der bruger softwaren, og vi overvejer sagen, men det er endnu for tidligt at drage konklusioner, siger Lars Petersen.

    Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld, som fredag bringer mere om både Supply Chain Management og om danske Videlity Software.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
    Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere