Der er meget store forventninger til den nye Android-baserede computerbrille med "augmented reality", Google Glass, som blev præsenteret sidste år. Den skal give adgang til mange af de samme funktioner, som man kender fra en smartphone, men alle ikoner, beskeder og andre informationer bliver blændet direkte ind i synsfeltet.
Google har vist brillen frem flere gange, men den er stadig ikke tilgængelig - heller ikke for udviklere, som vil skabe applikationer til brillen. Det bliver anderledes i de kommende uger, hvor Google holder to specielle Hackathons i amerikanske storbyer. Her får eksterne udviklere for første gang mulighed for at afprøve brillen.
Men endnu vigtigere er nok, at de får adgang til den nye Mirror-API (programmerings-grænseflade), der skal bruges til at udvikle applikationer til brillen. Her kan man udveksle data med brillen og interagere med brugeren gennem det såkaldte Representational State Transfer (REST).
Det er meningen, at udviklerne skal programmere de første applikationer på den to dage lange Glass Foundry konference, der holdes den 28. og 29. januar i San Francisco og den 1. og 2. februar i New York. De bedste applikationer skal så præmieres ved konferencens afslutning.
Hele invitationen til udviklerne kan læses hos Engadget. Der er begrænset adgang til konferencen, og det er kun udviklere, der har forudbestilt den såkaldte Explorer Edition af Google Glass for 1.500 dollar på den sidste Google I/O konference, der kan komme med.
Brille med indbygget kamera og touch-display
Google-medstifter Sergey Brin indledte Google I/O i juni sidste år med en imponerende demonstration af den nye brille.
Fire faldskærmspringere med Glass briller sprang ud fra et luftskib over San Francisco og landede på taget af Moscone Center, hvor Google I/O afholdes.
På scenens storskærm kunne publikum følge hele turen med en live-videofeed fra de fire kameraer i brillerne, og det sluttede først, da faldskærmspringerne trådte op på scenen.
Brillen bruger Wi-Fi og Bluetooth til trådløs dataoverførsel, men det fungerer selvfølgelig ikke, når man svæver højt over San Francisco. Der er heller ingen 3G-forbindelse over 300 meters højde.
Derfor havde Google udviklet sin egen teknologi til dataoverførsel og kombineret det med militært udstyr til demonstrationen.
Google Glass vejer det samme som en almindelig solbrille. Den indeholder et kamera, en gennemsigtig skærm og et touch-panel samt en knap, der bruges til at udløse kameraet.
Der er stadig ingen dato for, hvornår brillen i handlen, men Google har antydet, at det kommer til at ske i år.