Artikel top billede

Vild GPS-brøler sender belgisk kvinde til Kroatien

Så galt kan det gå, hvis du stoler på din GPS. En belgisk kvinde kørte ti gange længere end planlagt - turen sendte hende tværs gennem Europa.

Der er mange skøre historier om GPS-navigation, der sender folk på afveje. Men det her er måske den skøreste af dem alle. Det er Gizmodo, der kan fortælle historien om en 67-årig kvinde fra Belgien og hendes vilde tur til Kroatien. Hun skulle faktisk blot køre fra sin hjemby Hainault Erquelinnes i Belgien til banegården i Bruxelles, men hendes GPS fik hende til at køre sydpå - meget langt sydpå.

I stedet for at bruge et par timer på at køre den 140 kilometer lange tur til Bruxelles brugte hun et par dage på at køre 1.400 kilometer til den kroatiske hovedstad Zagreb. Hun stoppede to gange for at tanke, sov et par timer og havde en mindre ulykke.

Nu er spørgsmålet så, hvordan det er muligt at køre ti gange længere end planlagt og krydse utallige grænser uden at opdage noget.

Hun forsøger at forklare sig i et interview, der er gengivet i den spanske avis El Mundo:

"Jeg var distraheret, så jeg fortsatte med at køre. Jeg så alle mulige trafikskilte, først på fransk, så på tysk og til sidst på kroatisk, men jeg fortsatte med at køre, fordi jeg var distraheret. Lige pludselig var jeg i Zagreb, og så gik det op for mig, at jeg ikke længere befandt mig i Belgien," siger Sabine Moreau til avisen.

Hendes søn kontaktede politiet og fik hende efterlyst efter en dags tid, men uden held.

Historien er også beskrevet i den belgiske avis Nieuwsblad, hvor den 67-årige indrømmer, at hun så skilte med "Köln", "Aachen" og "Frankfurt", mens hun passerede gennem Tyskland. For at nå Kroatien er hun også kørt gennem Østrig og Slovenien, men det har åbenbart ikke fået alarmklokkerne til at ringe.

Historien melder ikke noget om, hvorfor GPS'en tog fejl af Bruxelles og Zagreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere