Danware presset af gratis software

RETTET: Det danske softwareselskab Danwares hovedprodukt til fjernstyring af pc'er bliver presset af produkter, som kan hentes gratis på internet. Også Microsoft tilbyder fjernstyrings-funktioner, men ifølge Danwares direktør er der stadig brug for en Rolls Royce på fjernstyrings-markedet.

OBS: Denne artikel er rettet, da den første version indeholdt en forkert fortolkning af de udtalelser, som Per Andersen fra IDC er kommet med til nyhedsbureauet Reuters.

Softwareselskabet Danware får svært ved at skabe vækst, vurderer Per Andersen, administrerende direktør for analysebureauet IDC.

Danwares hovedprodukt til fjernstyring af pc'er er nemlig på et marked, som ifølge IDC ikke vokser.

Ganske vist ønsker virksomhederne i stigende grad at kunne kontrollere pc'er over netværk på distancen, men det behøver de ikke at betale for Danwares produkter for at kunne.

Danware er nemlig presset fra to fronter. For det første er det muligt at hente gratis programmer til fjernstyring af pc'er på internettet. For det andet indeholder stadig mere standard-software, blandt andet fra Microsoft, også fjernstyringsfunktioner.

Danware er verdens største leverandør af rendyrkede fjernstyringsprogrammer, og den position kan selskabet meget vel bevare, bedømmer Per Andersen ifølge Reuters.

- I bedste fald kan man tage markedsandele fra andre. Der er ikke vækstmuligheder for produkterne. Og det er altid svært at vokse i et marked uden vækst, siger han til nyhedsbureauet.

Danware har i løbet af den seneste uge offentliggjort to ordrer på sit fjernstyringsprogram, begge med en værdi på en million kroner. Det er de første store ordrer på systemet i halvandet år, skriver Reuters.

Danwares direktør, Peter Grøndahl, fremhæver netop de to ordrer som en understregning af behovet for de kommercielle fjernstyringsprodukter.

- Man kan også spørge om, hvorfor der er brug for Rolls Royce og Ferrari på bilmarkedet. Vores software er hurtigere at installere, hurtigere i brug og mere stabilt, siger han til Reuters med henvisning til de gratis alternativer.

Peter Grøndahl erkender dog, at Danwares salg givetvis havde været større, hvis kunderne ikke havde haft de gratis alternativer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere