Telmore-stifter: Telebranchen var idéforladt

Koncepterne og ideerne i telebranchen var fuldstændig enslydende, da Frank Rasmussen stiftede Telmore for godt tre år siden. Det gjorde det muligt for ham at banke et selskab op fra bunden, som på rekordtid blev flere hundrede millioner kroner værd.

Tre år og tre måneder. Så længe nåede discountselskabet Telmore at være i luften, inden storebror TDC slugte selskabet for flere hundrede millioner kroner.

Den nøjagtige pris forbliver en hemmelighed, fordi TDC ikke vil ud med, hvad de første 20 procent af Telmore kostede. De sidste 80 procent blev solgt for 299 millioner kroner - plus et udbytte til Telmore-aktionærerne.

Men sikkert er det, at Frank Rasmussen igen har skabt et selskab, som på noget nær rekordtid både har skabt overskud og stor værdi for aktionærerne.

Manden bag Tiscali i Danmark

Frank Rasmussen var også manden bag internetudbyderen Image Scandinavia, som det daværende World Online købte i 1999. Prisen blev ikke offentliggjort, men der var sandsynligvis tale om et stort, tocifret millionbeløb. Senere blev World Online købt af Tiscali.

Image Scandinavia blev oprindelig oprettet i tilknytning til importen af netværksudstyr fra den taiwanske producent Zyxel. Frank Rasmussen er en meget populær mand hos stifteren af Zyxel, Dr. Chu, som var medejer af både Image Scandinavia og Telmore.

Selv siger Frank Rasmussen ydmygt, at han også har været heldig med sine virksomheder. Men gået på klingen taler han først og fremmest om en telebranche, der var gået i stå, da han for fire år siden begyndte at planlægge Telmore-fødslen.

- Det er en branche præget af mange økonomiske muskler, men også en branche, som var utroligt sat. Koncepterne og ideerne var fuldstændig enslydende fra selskab til selskab, og derfor fik vi frit spillerum til at gøre, hvad vi syntes, var det rigtige, forklarer Frank Rasmussen.

- Måden at lade kunder betjene sig via internet er kommet for at blive. Danmark er faktisk et foregangsland. Med TDC som ejer kan vi forvente en masse spændende initiativer, som skal udbygge Telmores position, tilføjer han.

Iværksættertype

Frank Rasmussen forlader nu Telmore, når han har hjulpet den nye direktør, Allan Christiansen, som TDC har indsat, på plads. Hvor længe det tager, vil han ikke sige.

- Jeg er en iværksættertype, som er god til at starte noget nyt, begrunder Frank Rasmussen.

Af samme grund lover han, at danskerne nok skal komme til at høre fra ham igen, men han vil ikke sige noget om, hvilke projekter han har i tankerne.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Configuration Manager til PET

Magasin

IT-projektleder

RISMA Systems A/S

Senior PHP-udvikler

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere