Telia: 100 millioner kroner til Danmark

Telias danske fastnetselskab har igen tømt pengekassen, og de svensk-finske ejere fylder den op med 100 millioner kroner. "Vi skal fortsat bruge penge til investeringer," siger direktøren.

Så har svensk-finske Teliasonera endnu en gang sendt penge til Danmark. Denne gang lyder regningen på 100 millioner kroner, som fylder kassen i den danske fastnetforretning.

Telia har ellers svoret at ville levere driftsoverskud i Danmark, men ifølge direktør Peter Bredgaard er det ikke i sig selv tilstrækkeligt.

- Når man driver en virksomhed af vores type, er det ikke nok at forbedre sin indtjening væsentligt. Der skal fortsat bruges penge til investeringer, siger han.

Peter Bredgaard ønsker ikke at svare på, hvor længe han forventer, at den nye håndsrækning fra ejerne slår til.

Han vil heller ikke nævne konkrete områder eller produkter, som pengene skal gå til. Direkte adspurgt, om Telia er på vej til at genoplive ADSL-satsningen herhjemme, svarer han:

- Der er fortsat ikke truffet nogen beslutning om, hvad vej vi går med ADSL.

Telia lagde sine ADSL-produkter på is i efteråret 2002, da selskabet foretag en katastrofeopbremsning i den danske fastnetforretning. 230 medarbejdere røg ud af selskabet.

Samtidig skar Telia i første omgang 2,5 milliarder kroner af værdien af sit danske fastnetselskab. En yderligere finkæmning lagde en halv milliard kroner til den nedskrivning, og samlet bedømte Telia kun sin milliardinvestering i dansk fastnet til at være småpenge værd.

Alligevel vælger det svensk-finske teleselskab nu at blive ved med at investere i Danmark, og det undrer ikke direktøren for telekonsulentfirmaet Netplan, Torben Rune.

- Beløbets størrelse er ikke alarmerende, selv om det ikke er et sundhedstegn, at en virksomhed, som har været i Danmark i en årrække, har brug for 100 millioner kroner i arbejdskapital, siger han.

Ifølge Torben Rune er Telia dog begyndt at rydde op i de underskudsgivende produkter og er på markedet med mere konkurrencedygtige tilbud over for erhvervskunderne.

- Men det tager længere tid end tidligere at plukke kunderne, fordi der er en tendens til længevarende aftaler, fortæller han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere