Artikel top billede

Kontroversiel iværksætterskat døde i dag

Folketinget har givet dødsstødet til forhadt skattelov, der kunne koste danske iværksættere tiltrængte investeringer.

Med fredagens vedtagelse af lovforslag L49 har folketingspolitikerne i dag gjort mange iværksættere og investorer glade.

I L49 var nemlig et farvel til en kontroversiel skat.

Skatten er blevet kendt som iværksætterskatten, fordi den har betydet, at personer, der ejer mindre end 10 procent af et selskab, får en ekstrabeskatning på deres investering. I nogle tilfælde op til 60-70 procent.

En så høj beskatning har fået skyld for at holde private investeringer i opstartsfirmaer nede. For business angels og andre mindretals-investorer er ikke så villige til at lægge den nødvendige risikovillige kapital, hvis der også følger en stor skattebillet med risikoen.

Venturefirmaernes brancheforening DVCA mener, at skatten allerede har kostet mange investeringer. Samme bekymring var årsagen til underskriftsindsamlingen af We Start Denmark.

En varslet død

Ifølge lovforslaget håber politikerne, at den døde iværksætterskat, der blev indført af den tidligere regering, vil øge selskabers investeringer i vækstvirksomheder, "idet det vil være lettere for virksomhederne at tiltrække risikovillig kapital, når avancerne af porteføljeaktierne bliver skattefrie".

Det kommer ikke som en overraskelse, at skatten i dag led sit endeligt.

Afskaffelsen af iværksætterskatten var en del af regeringens skattereform, som faldt på plads i juni sammen med Venstre og Det Konservative Folkeparti.

Lovforslaget blev vedtaget med stemmer fra samtlige partier - bortset fra Liberal Alliance.

Ophævelsen af iværksætterskatten finansieres ved at forhøje lønsumsafgiften for den finansielle sektor. Se mere på FT.dk.

LÆS OGSÅ:

"Droppet skat var helt idiotisk"

Få den danske iværksætterskat afskaffet nu!




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data Engineers til bekæmpelse af skatteunddragelse

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere