Artikel top billede

(Foto: DENNIS G. JARVIS)

Prins lækkede ministeriets kodeord

Engelske Prins William klokkede i det, da han inviterede offentligheden indenfor.

Det engelske kongehus har større tradition for åbenhed end det danske. Alligevel har det ikke helt lært at tackle nutidens medier.

Prins William, der lige lige nu tjener i hæren, har uforvarende offentligjort hemmelige kodeord.

Prinsen og hans udkårne forsøger at holde omverdenen opdateret på deres gøren og laden via deres egen hjemmeside, og her lagde de for nylig hverdagsbilleder op af prinsen i sin dagligdag på kasernen i et galleri med titlen: "A working day in the life of Flight Lieutenant Wales".

Et uskyldigt billedgalleri for det utrænede øje, men for forsvarsministeriet blev det pludselig et potentielt sikkerhedshul.

Det åbensindede par havde nemlig ikke tænkt på, at der i baggrunden på flere af billederne optrådte kodeord til de millitære systemer.

Ikke første gang

Forsvarsministeriet har hurtigt fået de pågældende billeder fjernet og udskiftet med nye.

Billederne var taget af millitært personale, der heller ikke havde studset over kodeordene i baggrunden, så prinseparret bærer ikke hele skylden alene.

"På grund af en administrativ forglemmelse blev billederne ikke ordentlig gennemgået af "RAF Valley" (Royal Air Force), og billederne viste kodeord, brugernavne og skærmbilleder af lukkede millitære systemer," udtaler militærets talsmand ifølge Sydney Morning Herald.

Alle brugernavn og kodeord er for en sikkerheds skyld blevet ændret og nulstillet.

Det er ikke første gang, at en lidt for åben tilgang til medier har lækket personlige oplysninger.

I den lidt lumre afdeling oplevede den danske vært for tv-programmet "Smart Living TV" at havne i det satiriske show Natholdet, fordi han udstillede sin søgehistorik med adskillige pornosøgninger på live tv.
 
Også TV-avisen har for nogle år siden - bevidst eller ubevidst - udstillet en kildes uheldige søgehistorisk i en udsendelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere