Real-afspiller får indbygget musikbutik

Softwareselskabet Realnetworks har indbygget sin egen musikbutik i den seneste version af sin medieafspiller. Den har også fået en ordentlig overhaling, så det nu er realistisk at streame video i dvd-kvalitet, hævder selskabet.

En afspiller med indbygget musikbutik. Det er, hvad Realnetworks, tidligere klart dominerende inden for afspillere til streamet lyd og video på internet, satser på for at genvinde førertrøjen.

Realnetworks er klar med en ny version af sin afspiller og begynder samtidig at sælge musik for knap en dollar (seks kroner) per nummer.

Det samme gør en lang række konkurrenter med Apple i spidsen, men hos Realnetworks er butikken smeltet helt sammen med afspilleren.

Også integreret med andre butikker

Og så er det endda ikke engang blot sammen med selskabets egen musikbutik. Kunderne kan nemlig også handle hos konkurrerende butikker, mellem dem Apples Itunes, direkte fra afspiller-softwaren. Det kræver dog, at Apples software er installeret på computeren.

Eneste problem er, at alle numrene bliver indsvøbt i Realnetworks' egen software til kopibeskyttelse, og derfor kan de ikke kopieres direkte til eksempelvis Apples musikafspiller, Ipod.

Realnetworks har i forvejen sin egen musiktjeneste, da selskabet for to år siden købte Listen.com. Den er abonnementsbaseret, og det er der flere penge at tjene på end ved at sælge musiknumre til download enkeltvis. Derfor ser Realnetworks også den nye download-tjeneste som en måde at skaffe nye abonnementer på.

Samtidig skal den nye version af afspiller-softwaren være med til at afbøde de slag, som først og fremmest Microsoft har rettet mod selskabet. Realnetworks har også slæbt Microsoft i retten for at misbruge sin dominerende stilling inden for styresystemer til at udkonkurrere selskabet.

Dvd-kvalitet med en Mbit/s

Afspilleren rummer flere nye funktioner, men nok så vigtigt anser Realnetworks det for at være, at der er udsendt nye versioner af selskabets egne lyd- og billedformater.

Det nye video-format udmærker sig ved at kunne levere streamede billeder i dvd-kvalitet ved 30 procent lavere hastigheder end tidligere. Ifølge Realnetworks betyder det, at internetbrugere kan se film i fremragende kvalitet over en opkobling på en megabit per sekund. Sådan en forbindelse har mange bredbåndsbrugere i dag, selv om den mest udbredte ADSL-opkobling herhjemme kun er en fjerdedel så hurtig.

- Vi forventer, at online-distribution af film bliver en stor forretning meget hurtigere, end andre tror, siger salgsdirektør Dan Sheehan til nyhedstjenesten Cnet.

Realnetworks musikbutik er i første omgang kun åben for amerikanske borgere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere